Simrad OneStar 2008

Frisk start åpnet dagens race

Frisk start åpnet dagens race

I morgentimene i dag og i frisk vind fra sør stakk feltet av Simrad OneStar-båter avsted i det første av regattaens to race. 24 båter stilte til start; klare til å utfordre seg selv og Skagerrak.

Publisert Sist oppdatert

Båtene er delt i to klasser. I den ene klassen er båter med LYS-tall 1,15 til 1,28. I den andre er det båter fra LYS-tall 1,29 og oppover. I utgangspunktet var det 12 båter i hver klasse, men allerede etter de første timene måtte to båter gi tapt.

Svenske Jonas Claesson brakk roret på sin Humphreys 30 ved Hollenderboen, mens Halvor Aaslestad som var kommet helt fra Stavanger for å delta, brakk en spile og fikk trøbbel med autopiloten og valgte av den grunn å gi seg og returnere til Stavanger.

Seilerne la ut kl 0830 i dag morges, og de ble straks våkne for sønnavinden skvatt ganske fort opp i 10 m/sek, noe som ga mange en utfordrende spinnakerseilas etter at de hadde rundet Struten og så skulle inn fjorden til henholdsvis Hollenderboen (for de minste båtene) og Mefjordboen for de største.

Akkurat nå er de første båtene i feltet i ferd med å passere grensen til Sverige på vei til neste rundingsmerke, som er Persgrunnen; en stake utenfor Grebbestad. Deretter skal de over til Rakkeboene utenfor Stavern i Norge.

Feltet ledes av Henrik Torgersen i Arcona 370en SARA CHARLOTTE – litt overraskende ettersom Torgersen deltar i sin aller første soloseilas. Bak ham jager Simen Løvgren i Sun Fast 3200en OPTIMILA med et litt lavere LYS-tall.

De største båtene, som hadde runding Mefjordboen er i ferd med å passere utgangspunktet, Hankø igjen, på vei sørover. Tre Asker-båter ligger for øyeblikket i tet; Kjetil Bakke i MALINE (IMX-45), Per Ottar Skaaret i JOKERMAN (X-50) og Pål Stiansen i GLORY DAYS (X-43).

Båtene er ventet tilbake i mål på Hankø midt på dagen i morgen, torsdag 7. august. Fredag morgen legger de ut på en ny runde.