Moss Raymarine Race

Følger suksess-formelen i årets regatta

Følger suksess-formelen i årets regatta

Bredden står i fokus i Moss Raymarine Race, men arrangørene lover også valuta for pengene for de mest erfarne. Regattaen er tellende både for NORC- og LYS-rankingen, og nytt av året er at den også teller på shorthandedrankingen. Påmeldingen pågår og sluttstrek settes torsdag 14. august.

Moss Raymarine Race seiles helgen 16. og 17. august i regi av Moss Seilforening.

– Da vi startet opp for tre år siden var det meningen at det skulle være en regatta for alle. Det har slått an og vi ser ingen grunn til å endre på en suksessoppskrift. Her er det muligheter for både de erfarne i NORC-ranking, shorthanded-seilere og de som vil forsøke seg på regattaseiling i kontrollerte former, sier Hans-Christian Grande, i Belamarin AS som er hovedsponsor og initiativtaker til regattaen.

Flåten blir nok en gang fordelt på to baner. De seilerne som har lyst til å få veiledning og råd når det gjelder regattaseiling seiler på nordsiden av Moss der vannet som oftest er flatt og vinden finner le, mens de mer erfarne skal seile på sørsiden.

RANKINGTELLENDE. Moss Raymarine Race er en del av NORC-rankingen og samler dermed noen av de beste norske seilerne. I tillegg seiles det også i LYS og lagseilas for foreninger.

Nytt av året er at Moss Raymarine Race er en del av SEILmagasinet Shorthanded Ranking.

– Tilbakemeldingene vi fikk fra TwoStar-klassen i fjor var veldig gode. De mente at shorthandedseiling på bane var noe av det morsomste de hadde opplevd, derfor er det veldig bra at vi nå har blitt en del av rankinglisten, sier Grande.

Det sosiale vil stå i fokus også i år. Det blir musikk på Tollboden, som også er det offisielle after sail-stedet. Det ligger rett ved kanalen og seilerne får kort vei til mat, drikke og god underholdning.

Belamarin lover også i år harde pakker på premiebordet.

Du kan lese mer om regattaen og se deltakerlistene her