OL 2008

Ynglingen reiste kjerringa, vant 4. seilas

Ynglingen reiste kjerringa, vant 4. seilas

Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed viste i dag at gårsdagens begredelige OL-åpning var et gedigent arbeidsuhell. I dag innledet de med 5. plass, og ledet hele 4. seilas som de til slutt også vant. Dermed er de også med i medaljekampen igjen.

Publisert Sist oppdatert

Det viser seg at Yngling-klassen utvikler seg til å bli meget jevn, og flere av favorittene «har gått på en smell». At det ledende britsike laget med Sara Ayton som rormann leder med serien 2-3-4-7 og at finnene på annenplass har 6-6-3-8, sier sitt om at i denne klassen er intet avgjort.

INN I KAMPEN IGJEN. De norske jentene har nå kun 6 poeng opp til bronseplass og 8 til sølvet, så løpet er – selv om det kunne se ut slik i går – er på ingen måte kjørt.

Åpningen i dag med en 5. plass i første seilas gjorde utvilsomt godt for selvtilliten, og etter at de ledet annen seilas fra start til mål er nok Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed nå fullt restituerte etter gårsdagens kalddusj og klare for å kjempe utifra det ståstedet de har etter to dagers seiling; en 6. plass sammenlagt.

UJEVNT OG GRÅTT. For Peer Moberg kladder det fortsatt. Den svært så rutinerte seileren er ikke helt lik seg selv; han tukler til gode plasseringer. I går var han oppe på en 5. plass, men pådro seg en straff på den siste leggen. I dagens første seilas var han åppe på 6. plass, men endte på 11. plass.

I race 2 var det igjen mer jevnt grått, og resultatet ble en 19. plass. Det gir Peer Moberg, som for ett år siden på den samme banen, tok bronse i prøve-OL, en 24. plass sammenlagt.

DÅRLIG 49ER START. I likhet med de andre norske ble OL-starten for Christopher Gundersen og Frode Bovim i 49er laber. 17. plass er status etter tre seilaser, og utviklingen går feil vei: 11. plass i første race, og så deretter 13. og 18. plass. Det er 19 deltagere i klassen, og et håp kan være at i likhet med i Yngling-klassen er det jevnt – i den forstand at de aller fleste pådrar seg dårlige resultater, og at det av den grunnen blir små poengforskjeller.

MER VIND. Det blåste litt friskere på OL-banene i dag. Vinden var 9 og 8 knop på Yngling- og Finnjolle-banen, mens den var nede i 5 knop for 49erne, som i dag seilte på «showbanen» nærmest havnen og byen Qingdao.

BRITISK SUKSESS. Verdt å merke seg er at England etter to dagers seilaser i tre klasser holder gull-posisjon i to av dem og sølv-posisjon i den 3. seilasen. England har satset enormt på dette OLet – som en opptrapping til OL på hjemmebane i 2012 – og det viser seg å gi resultater. Landet har et stort utviklingsprogram som starter dypt nede i de enkelte seilforeningene.

I morgen fortsetter OL med seilaser for Yngling, Finnjolle og 49er, pluss at Jannicke Stålstrøm skal i ilden på seilbrett.