Søk i arkivet

OL 2008For lite vind – Yngling-finalen utsatt til søndag

Qingdao bød på for lite vind til at medaljefinalene i Yngling og Finnjolle kunne gjennomføres i dag, så de er utsatt til i morgen. Det er derfor fortsatt håp om norske, olympiske poeng i Yngling. I Laser fortsetter Kristian Ruth å imponere, og seilte seg inn til en 3. plass!

Det ble for lite vind i dag til medaljefinalene på den innerste banen kunne gjennomføres.

– De er derfor utsatt til i morgen, forteller Espen Guttormsen fra Qingdao.

NY SJANSE I MORGEN
. Det betyr at Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed fortsatt har sjansen til å pynte på 10.plassen de har før finalen. En bronseplass er teoretisk mulig, men da må absolutt alt gå de norske seilernes vei.

– Målet er å ta 1. eller 2. plass i finalen, og så får de andre seilerne bestemme resten hva det endelige utfallet blir, sier Espen Guttormsen, som innrømmer at han blir svært skuffet dersom de norske seilerne kommer hjem uten et eneste olympisk poeng (plassering blant de 6 beste).

Og første sjanse til å få et slikt poeng er i Yngling, men da må Yngling-seilerne bruke styrken sin: Gode starter og fart.

– Det er på det strategiske det har sviktet for dem, mener Guttormsen.

– De har vært for utålmodige og har tatt gevinsten for tidlig, og da snakker jeg allerede om det første slaget etter start. I stedet burde de, etter min mening, vært mer tålmodige og fulgt feltet - noe de har kunnet gjøre når de nå har farten i båten inne, sier han.

– Det var det de gjorde i de seilasene der det gikk bra; de brukte styrken sin og var tålmodige.

Guttormsen forteller at stemningen i det norske Yngling-laget er litt resignert og at de er litt forbannet på seg selv, men at de er innstilt på å yte sitt aller beste i finalen.

KONTROLL MED NERVENE. I en ellers nokså mistrøstig norsk OL-innsats fins det to LYS-punkter; Jannicke Stålstrøm på brett og Kristian Ruth i Laser. På brettbanen ble det ingen seilaser i dag, mens Laser-seilerne fikk gjennomført én, og i den presterte Kristian Ruth OL-beste med en 3. plass. Med den og dårligste seilas strøket, ligger han på en 8. plass sammenlagt.

– Kristian har imponert enormt og har vist seg å ha nervene under kontroll. Får vi beholde ham i fire år til vil han uten tvil være en soleklar medaljekandidat i 2012, sier Guttormsen.

Kristian Ruth har til nå ikke hatt en eneste dårlig førstekryss, og skulle medaljene vært delt ut etter resultatene der, ville han tatt en av dem. I tidligere seilaser har han imidlertid falt litt av etter hvert, men i dagens seilas gjorde han det motsatt – han seilte seg opp – helt opp til en 3. plass, og det gir ham utvilsomt enda bedre selvtillit.

– Bjørn Lofterød og jeg har funnet ut at det beste vi nå kan gjøre for Kristian nå, er å ikke gjøre noen ting. Han har selv så utrolig god flyt nå, og den må vi ikke forstyrre, sier Guttormsen.

UTE AV DANSEN. På 49er-banen hadde Christopher Gundersen og Frode Bovim sin siste sjanse til å komme med til medaljefinalen, men den røk og de endte på 13. plass.

Jannicke Stålstrøm er den aller beste norske seileren så langt med 7. plass sammenlagt, og den rutinerte brettseileren er nå kanskje det aller største håpet når det gjelder å få med noen form for heder med hjem.

– Men, sier Guttormsen, – det er utrolig vanskelige forhold her, og muligheten for å gjøre en «blemme» er avgjort til stede og marginene små, så intet er avgjort ennå.

La oss håpe blemmene blir overlatt til de utenlandske deltagerne...
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen