OL-eventyret 2008 over

Ingen norske medaljer, ingen poeng heller

Ingen norske medaljer, ingen poeng heller

Det ville seg ikke for de norske seilerne i dag (heller), og OL-eventyret 2008 er slutt. Resultat: Ingen medaljer, ingen olympiske poeng.

Publisert Sist oppdatert

Kristian Ruth kom aldri ordentlig på banen i medaljefinalen og lå igjennom hele racet på en 8. plass og kjempet mot kanadieren Mike Leigh om 9. plassen. Kanadieren klarte imidlertid å holde Ruth bak seg hele veien, og kom 11 sekunder foran i mål. Opp til 8. plassen sammenlagt var det 26 sekunder for Kristian Ruth i hans første OL.

Mester ble britiske Paul Goodison fra England vant som ventet. Han holdt under hele race kontroll med svenske Rasmus Myrgren på de to bakerste plassene i feltet, noe som sendte svensken fra sølvplass og ned til 6. plass sammenlagt.

I brettklassen RS:X 10. og siste seilas før finalen kom Jannicke Stålstrøm inn på en 18. plass, noe som ikke holdt til medaljefinale. Dermed endte hun på 14. plass sammenlagt.

Status for de norske seilernes OL-innsats ble derfor:

9. plass: Yngling: Siren Sundby, Soon, Lise Birgitte Fredriksen, KNS og Alexandra Koefoed, KNS.

10. plass: Laser: Kristian Ruth, Asker Seilforening

13. plass: 49er: Christopher Gundersen, Vestfjorden og Frode Bovim, Soon

14. plass: Jannicke Stålstrøm, Horten

19. plass: Finnjolle: Peer Moberg, KNS

28. plass: Cathrine Gjerpen, KNS

Man må helt tilbake til 1976 for å finne et OL der de norske seilerne ikke kom hjem med en eneste medalje eller et olympisk poeng (plassering blant de 6 beste).

Du finner resultater fra Laser-klassen og alle de øvrige klassene her