EM i Farr 40

TEAM BERGEN vant treningsregatta

TEAM BERGEN vant treningsregatta

TEAM BERGEN vant treningsregattaen i forkant av EM i Farr 40 – etter at den regjerende italienske verdensmesteren ikke ville gå over linjen som vinner.

Publisert Sist oppdatert

(Presseinformasjon fra Team Bergen): I likhet med mange andre sporter er det en del ting man helst ikke vil gjøre eller si for å pådra seg ulykke. En av disse tingene er å vinne treningsregattaen før alvoret starter. Men Sverre Valeur, Askøy Seilforening og fra Åsane, og TEAM BERGEN kunne ikke motstå fristelsen da de onsdag så muligheten til å ta målskuddet i Travemunde i Tyskland.

Team Bergen fikk en veldig bra start og rundet første merke som første båt. Men så tapte de litt på den første medvindsetappen og en av dem som kom forbi var italienske MASZALZONE LATION. De er regjerende verdensmestere i Farr 40 klassen og båten har med flere proffe seilere fra America's Cup-sirkuset.

– De brøt regattaen rett før målgang og dermed vant vi. Men en blir jo litt nervøs av å vinne treningsregattaen. Uansett så er det en god følelse å vite at vi har båtfarten inne og at ting om bord stemmer, sier Sverre Valeur.

Han har med seg Jon Lystrup, Thomas Nilsson, Christian Løken, Jesper Gundersen, Nils Nordenstrøm, Pål Tønnesson, Bjørn Mørland Pedersen og den danske OL-seileren Michael Hestbæk, 49er, som taktiker denne gangen.

TEAM BERGEN tok tidligere i august sølv i EM i ORC International. Nå satser Sverre Valeur og hans lag på at det skal ha fortsatt flyt og være med på å kjempe om medaljer i Farr 40-feltet.

Det er 12 båter med i Rolex Farr 40 europamesterskapet i Travemunde. Siste regatta seiles søndag 31. august.

Det er meldt 10–15 knops vind på regattabanen torsdag.

– Alt ligger til rette for at vi skal kunne levere et bra resultat, men det er knallhard kamp om plasseringene i Farr 40-feltet med mange proffe seilere, sier Valeur rett før start ifølge pressemeldingen fra TEAM BERGEN.