NORC Åsgårdstrand

NORC-avslutning i Åsgårdstrand

NORC-avslutning i Åsgårdstrand

De fleste av de aller ivrigste havkappseilerne i Norge samlesi Åsgårdstrand helgen 13. og 14. september for å avgjøre hvem som erden beste i sine respektive klasser. Det er ventet over 30 båter tilregattaen som markerer slutten på 2008-sesongen.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra NORC): I tillegg til at det arrangeres årets ORCi klassermesterskap denne weekenden, stiller klassene X-41 og 40.7 -  to av de mest aktive storbåt klasseklubbene i Norge, opp i Åsgårdstrand og arrangerer hvert sitt klassemesterskap. Begge skal imidlertid seile under ORCi med samme start som de andre ORC-båtene, men vil i tillegg opererer med egne resultatlister for å kåre sine klassemestere. I tillegg til vil det være LYS -klasser (stor og liten LYS R)  og X-99 klassen vil seile sin rankingserie med egen start i Åsgårdstrand denne helgen.

 

– Vi satser å følge opp suksessen fra Larvik og at vi får over 30 båter på startlinjen. Det er spesielt hyggelig at X-41 og First 40.7 seilerne velger å være med. Nivået på seilerne kommer til å være høyt og regattaene intensive. Etter en lang regattasesong blir dette høydepunktet som avslutter sesongen for de aller fleste, sier Thomas Nilsson, leder i NORC.

 

Klaus-Peter Banze, regattasjef i Åsgårdstrand Seilforening, er glad for å ha storbåtseilerne tilbake og ser frem til mange gode og tette seilaser på pølsebane.

 

– Vi har god erfaring i å arrangere regatta for NORC og ser virkelig frem til disse klassemesterskapene. Vi kommer til å ha 15-20 personer i sving for å sørge for at dette blir vellykket - både på vannet og på land, sier Banze.

 

Første varselsignal går klokken 10.55 lørdag 13. september og deretter går det slag i slag på banen utenfor Åsgårdstrand. Seilforeningen kommer til å legge baner mellom Åsgårdstrand, Bastøy og Slagentangen. Lørdag er det samling rundt grillen på klubbhuset for alle deltakerne.

Påmelding finner du her.