FRAM XVI med planer for fremtiden?

SAILING - TP52 BREITLING MEDCUP 2006 - REGATTA BREITLING - ILLES BALEARS - PUERTO PORTALS, MALLORCA (ESP) - 19 TO 23/07/2006PHOTO : CHRIS CAMERON / DPPIFRAM (NOR)

Til VM uten kongen – men med Morten Bergesen

FRAM XVI, kongens TP52, har ikke blitt brukt siden ifjor og de fleste har nok tenkt at TP-eventyret er over. Men nå viser det seg at de kan ta feil.

Publisert Sist oppdatert

– FRAM-laget reiser til VM i Puerto Calero på Lanzarote og vi har med oss Morten Bergesen, sier kongens båtmann Kjell Myrann til SEILmagasinet.

Status på kongens seiling i fremtiden er det flere som har lurt på, sikkert også FRAM-laget selv. Men nå viser det seg at en løsning kan se dagens lys, gjennom NARIIDA- og BERGE VIKING-eier Morten Bergesen.

– Kongen har i prinsippet lånt bort båten til Bergesen som en slags prøveseiling for å se om TP52-seiling er noe for ham.

FREMTIDEN. – Sånn som det er nå har verken kongen eller Bergesen tid eller anledning til å delta fullt ut i MedCup, men det er mulig vi kan se et fornuftig samarbeid om drift og benyttelse av båten i fremtiden, fortsetter han

Myrann røper videre at om, med trykk på om, det blir et samarbeid kan det bli aktuelt å ta hjem FRAM XVI som en treningsbåt og eventuelt kjøpe eller leie en ny båt til bruk i Middelhavet.

– Men som sagt er dette i det blå. Det vil tidligst bli tatt en avgjørelse etter VM som går fra 20. til 25. oktober, forsikrer Myrann. 

LAGET. Under VM vil de fleste fra FRAM-laget stille, i alle fall folk som har seilt med båten tidligere.

– I tillegg til de faste vil vi få om bord Magnus Mørk, som er et direkte resultat av NORsteam-prosjektet. Terje Kjær, Geir Dahl Andersen og Christopher Gundersen vil også være om bord.

– I VM får vi sannsynligvis juling. Vi stiller med en gammel båt vi ikke har vært om bord i på ett år, den har gamle seil og de andre lagene har trent betydelig mer enn oss.

– Ambisjonene er ikke å bli verdensmestere, for å si det slik, avslutter Kjell Myrann.