VM i Laser SB3

Nordmann til gullfinale i Laser SB3-VM

Nordmann til gullfinale i Laser SB3-VM

Jørgen Beyer Strømquist fra Asker er eneste nordmann som deltar i VM for kjølbåten Laser SB3. Han seiler mannskap om bord i en engelsk båt, som foreløpig ligger på en 16. plass av 132 båter.

Publisert Sist oppdatert

Laser SB3 er en tremanns kjølbåt – en slags mini-Melges 24 – og det er en klasse som er blitt svært populær – ikke minst i England. Men også internasjonalt – for med 132 båter på startlinjen har VMet, som foregår i Irland, samlet seilere fra 12 ulike nasjoner.

Jørgen Beyer Strømquist, tidligere Europajolleseiler og en gang makker til Christopher Gundersen i 49er, studerer i England, og seiler mannskap om bord i en engelsk båt der Guy Jackson er rormann.

Etter 9 seilaser ligger de på 16. plass og er klare for gullfinalen, som starter i dag. Til nå har de serien 35-10-15-11-3-25-14-9-5. I teten ligger tre engelske båter – foran et lag fra Sør-Afrika. Du kan se hele resultatlisten her.

Du kan også se video fra mesterskapet. I SEILbåtkatalogen kan du lese mer om Laser SB3, som er en internasjonal klasse godkjent av ISAF. Så vidt vites fins det foreløpig ingen Laser SB3 i Norge.