NM i matchseiling

F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n

NM-tittelen til Geir Victor Svendsen & Co

I går vant Geir Victor Svendsen, Jan Petter Gamborg, Petrus Eide, Dag Andersen og Are Fischer NM i match. Det var Svendsens andre NM-tittel i år.

Publisert Sist oppdatert

– KNS arrangerte et prikkfritt NM med åtte overkeene lag. Etter «round robin» sto vi igjen som vinnere, et ungt Dansk lag på andre plass, Petter Mørland Pedersen og Lars Hannisdal som de andre finalistene, forteller Geir Victor Svendsen, Oslo Seilforening, til SEILmagasinet.

– Vi valgte Lars som motstander i semifinalen. Her måtte vi slite og ser at de som begynte når vi sluttet for 4 år siden har kommet seg opp på et bra nivå, men vi vant 2–1. I den andre semifinalen vant danskene 2–0 over Mørland Pedersen.

Geir Victor Svendsen forteller til SEILmagasinet at den siste tiden har jobb og familie gått naturlig ut over tiden til å seile. Derfor er det blitt lite matchseiling de senere årene, men litt seiling blir det. Tidligere i år vant han NM i Snipe sammen med Marianne Kaperdal.

– I gullfinalen gjorde vi kort prosess med de unge danskene med å slå dem 2–0, Petter slo Lars 2–1 og kapret tredje- og fjerdeplassen, avslutter den nybakte norgesmesteren.

Utenlandske lag kan ikke vinne NM-medaljer, så dermed fikk Petter Mørlan Pedersen sølv og Lars Hannisdal bronsje.

Vinnerlaget besto av de samme seilerne Svendsen satset med for 6 år siden: Jan Petter Gamborg, Petrus Eide, Dag Andersen og Are Fischer.