Volvo Ocean Race 2008–2009

Eivind Melleby (NOR) crew on Ericsson 3.Ericsson Racing Team, Alicante Spain.Photo credit: Oskar Kihlborg/Ericsson Racing TeamThe Volvo Ocean Race 2008-09 will be the 10th running of this ocean marathon. Starting from Alicante in Spain, on 4 October ...

Eivind Melleby bekreftet som ERICSSON-mannskap

Da er det offisielt at Eivind Melleby skal seile på den nordiske ERICSSON-båten til Cape Town. Han tar plassen til svenske Martin Strömberg – som ifølge en pressemelding fra ERICSSON er ute med en skadet hånd.

Publisert Sist oppdatert

(Pressemelding fra Ericsson): Ericsson Racing Team har fått med seg Eivind Melleby (36) på det nordiske laget i Volvo Ocean Race. Melleby er en av Norges mest talentfulle seilere og skal seile 1. etappe i jorden rundt regattaen.

Eivind Melleby og Aksel Magdahl, navigatør på Ericsson 3, er dermed de to norske seilerne i regattaen som Knut Frostad leder.

Eivind Melleby tar plassen til svenske Martin Strömberg på den første etappen fordi han skadet hånden under en treningsseilas i august.

- Det er selvfølgelig uheldig at Martin skadet hånden, slik at han ikke kan seile med oss på den første etappen. Martin har trent sammen med oss lenge, men med Eivind om bord styrker vi helt klart laget vårt på denne etappen. Han er en veldig dyktig rormann, og vår analyse av den første etappen fra Alicante til Cape Town viser at det vil komme veldig godt med, sier Anders Lewander, skipper på Ericsson 3.

Eivind Melleby er en av Norges mest talentfulle seilere og har utmerket seg i en rekke forskjellige klasser, inkludert Star, Melges 24, Laser og Europa jolle. Han tok bronse i Laser VM i 1995 og tidligere i år var han ranket som den 7. beste Star seileren i verden.

Han har allerede fått litt trening i VO70 seiling. I september var han med Ericsson 3 fra treningsbasen på Kanariøyene til Alicante, startbyen for Volvo Ocean Race. Det er en strekning på rundt 1000 nautiske mil som det tok fire døgn å fullføre. Etappen mellom Alicante og Cape Town er på 6500 nautiske mil og er beregnet å ta mellom 20 og 24 døgn.

- Jeg liker VO70ene fordi det handler mye om å seile på følelsen. På turen i september styrte jeg mest mulig for å få en følelse med båten, og det var enklere enn jeg hadde forestilt meg. Båten oppførte seg veldig pent og jeg gleder meg til å ta ut båtens potensiale, sier Melleby.

Melleby satt seg på flyet til Alicante i Spania onsdag og allerede lørdag går starten av første etappe av Volvo Ocean Race 2008-09.

Espen Guttormsen, generalsekretær i Norges Seilforbund og selv en erfaren VOR-seiler, er veldig fornøyd med at enda en nordmann får sjansen i jordenrundtseilasen.

- Melleby er en av Norges beste seilere og han kommer helt klart til å ha mye å bidra med i det nordiske laget til Ericsson Racing Team, sier Guttormsen.