Volvo Ocean Race 2008–2009

For EDITORIAL USE only, please credit: Dave Kneale/Volvo Ocean RaceTelefonica Black puts their boat to the test, offshore at the start of leg 1 of The Volvo Ocean Race. Next is a 6,500nm battle to Cape Town, South Africa.The Volvo Ocean Race 2008-09 ...

TELEFONICA BLUE i trøbbel

Bouwe Bekking og hans TELEFONICA BLUE gikk på en smell kun 20 n mil fra startområdet – roropphenget til det ene roret knakk. Med ett ror er det ikke enkelt å styre en VO70, noe som også resulterte i, ifølge Bekking, noen spektakulære «broacher». Nå ligger de i Gibraltar for reperasjoner.

I går kveld så Bouwe Bekking seg nødt til å stoppe i Gibraltar for å reparere skadene. Det var rett og slett ikke mulig å fikse det selv underveis.

– Det er en lang etappe. Forhåpentligvis greier vi å ta igjen en del av det tapte etter reperasjonen, var meldingen fra en noe skuffet Bekking da han kom til Gibraltar i går kveld.

Beslutningen om å motta hjelp fra landmannskapet, gjør også at det spanske laget får en straff ved starten av den neste etapppen. Bouwe Bekking & Co må starte 12 timer etter resten av VOR-flåten.

Aksel Magdahl og ERICSSON NORDIC gjør det derimot svært så bra. De har falt litt tilbake i løpet av natten, ned til en fjerdeplass, men de er absolutt med å kampen, kun 12 mil bak den ledende søsterbåten ERICSSON INTERNATIONAL.

Plassering:

1 ERICSSON INTERNATIONAL

2 PUMA

3 TELEFONICA BLACK

4 ERICSSON NORDIC

5 GREEN DRAGON

6 TEAM RUSSIA

7 DELTA LLOYD