Forberedelsene til 2009-regattaen i full gang

Seilmakeren Doublehanded til ny havn

Seilmakeren Doublehanded til ny havn

Askøy Seilforening har tatt nytt grep i Seilmakeren Doublehanded 2009. Neste år skal alle seilerne inn til pitstop i Skudeneshavn sør på Karmøy. Regattaen starter 27. mai neste år.

De tre siste årene har det vært Stavanger som har vært pitstop i Seilmakeren Doublehanded. Neste år blir det imidlertid en endring av banen. Nå skal seilerne stanse i Skudeneshavn og de slipper dermed den lange, og ofte vindstille, fjorden inn til oljebyen.

 

–  Det er som en ny renessanse for Skudeneshavn når «seilskutene» inntar byen igjen i 2009, sier en veldig engasjert Dag Sandslett, turistvert i Skudeneshavn.

 

Seilmakeren Doublehanded 2009 starter 27. mai.

 

GLEDER SEG. Sandslett gleder seg stort til å ta i mot slitne doublehanded-seilere i pitstop i hjembyen. I gamle dager var Skudeneshavn havnen som mange seilskuter stanset i på vei sør eller nord. Her fikk de hvile, forsyninger, reparasjoner og skifte av mannskap. Når deltagerne i Seilmakeren Doublehanded kommer inn til pit stop i havnen blir det akkurat som i gamle dager, mener Sandslett

 

Alle seilerne som kommer inn, skal få anvist plass helt innerst i den idylliske og rolige gjestehavnen. Arrangørene legger også opp til at det skal bli servert  varm mat og drikke, samt at det skal være enkel tilgang til toaletter og andre fasiliteter for seilerne.

 

– Vi skal ta godt i mot alle seilerne, og vi ser på dette som en unik mulighet til å vise frem byen og havnen vår på en slik måte at de forhåpentlig kommer tilbake hit når de er på ferie også, sier Sandslett.

 

LOKAL FORANKRING. Det bor nesten 4000 mennesker i Skudeneshavn og Sandslett lover at både innbyggere og det lokale næringslivet skal informeres behørig om hva som kommer til å skje i havnen under Seilmakeren Doublehanded.

 

Karmøy Seilforening skal blant annet ta seg av den tekniske delen av pitstoppet. I år var det fire båter fra Karmøy Seilforening som deltok, og Leiv S. Leknes, formann i foreningen, satser på at minst like mange skal være med i år.

 

– Det er det som er så bra med små plasser, er at det blir ekte og stort engasjement rundt slike begivenheter. Vi gleder oss stort til å lage et veldig bra pitstop for doublehanded-seilerne på Vestlandet, sier Leknes.

 

NYTT LØP. Den endelige banen for Seilmakeren Doublehanded er ikke lagt, men ifølge Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening, blir ikke banen vesentlig kortere med det nye pitstoppet fordi seilerne ikke skal rett inn til Skudeneshavn på vei sørover. Det blir sannsynligvis et merke som skal rundes sør for pitstop.

 

–  Tilbakemeldingene fra både Skudeneshavn og Karmøy Seilforening har vært helt overveldende etter at vi tok kontakt for å høre om de ville være med. Det skal bli moro å både seile til Skudeneshavn og å samarbeide med dem frem til regattaen starter, sier Ivarsøy.

 

Askøy Seilforening satser på å starte påmeldingen til Seilmakeren Doublehanded i løpet av en ukes tid. Vi kommer tilbake med mer om dette.