Verdifull erfaring å ta med seg på veien videre

Norske Laser-seilere tok juleferien i Kroatia

Norske Laser-seilere tok juleferien i Kroatia

Tre norske Laser-seilere benyttet romjulen til å seile Europacup i Laser. Nå er de på treningsleir hos en internasjonal coach.

Petter Mollerup (16) fra Asker Seilforening, Mikkel Berger (17) fra Drøbaksund Seilforening og Tiril Bue (15) fra Asker satte kurs for Kroatia 3. juledag for å seile Hva Europacup og for  trene hos seilcoachen Trevor Millar.

– Dette er en seilskole som tilbyr coaching under trening og i regattaer. Man får også leie utstyr, båter og rigg. Etter at vi ankom Split med fly, tok vi ferge i tre timer for å komme til øya Hvar, hvor vi skulle seile Europacup – etterfulgt av sailcoach-treningssamling, rapporterer de tre til SEILmagasinet.

De forteller videre:

FØRSTE DAG. – 28. desember var første seildag Hvar Europacup, som ble arrangert for 32. gang. Siste norske båt var på vannet kl 10.05 da starten skulle ha gått kl 10.00, men på grunn av lite vind og mye forvirring blant seilerne, rakk alle starten. Vi har opplevd at det er en annen kultur for utsettelser og informasjon til seilerne enn det er hjemme. Det var svært skiftende forhold noe som noen likte bedre enn andre. Men vi var en happy gjeng etter racene likevel.

Resultatene den første dagen ble:  6. plass Mikkel Berger, 23. Tiril Bue og 52. Petter Mollerup

FORVIRRING. – Fordi vi var litt i seneste laget dagen før, beregnet vi oss god tid denne gangen, men også dette ble en morgen med forvirring.  Det ble utsettelse uten at arrangøren hesie AP-standeren som betyr utsettelse. Vi ventet derfor en god time før startbåten heiste AP og dro ut. Vi skjønte ikke mye, men så at også andre seilere dro utpå, så vi fant det best å gjøre det samme, forteller de.

Og omsider kom seilasene i gang:

– Temperaturen var svært skiftende etter avhengig av om man var i skyggen eller i sola. Alt fra 5 til 15 grader, og det var en god utfordring for seilbekledningen. Også denne dagen ble det bare et race, for det var lite vind. Her nede blir det tidlig mørkt så arrangøren hadde, etter utsettelsene, lite tid på å avvikle seilasene på.

Resultater denne dagen ble: 12. Mikkel Berger,  29. Petter Mollerup og 45.

Tiril Bue, noe som sammenlagt etter to dager ble slik:

5. plass Mikkel Berger, 32. Tiril Bue og 45. Petter Mollerup.

LASERE PÅ SLEP. Dette ble ogsås sluttresultatet, for den tredje dagen var det ikke noe vind i det hele tatt.

– I stedet bestemte arrangøren seg for å kjøre sightseing med Lasere på slep i 5,5 time!

Og slik summerer seilerne selv opp inntrykkene:

Petter: – Det har vært en flott første Europacup, selv om det til tider har vært litt lite vind og litt annerledes bruk av flagg og regler enn det det er hjemme. Jeg var mest opptatt av å lære enn å få plasseringer. Dette fordi det er veldig mange flinke seilere og en god anledning til å se på hvordan de seiler.  Jeg er alt i alt veldig fornøyd med turen og seilingen.

Tiril: – Jeg har hatt stort læringsutbytte av denne Europacupen. Målet mitt var ikke å oppnå best mulig resultat, men å lære mest mulig og se på teknikken til de beste seilerne som var der. Jeg føler at jeg har oppnådd målet mitt. Dette er en regatta og et opplegg jeg vil anbefale til alle som satser eller som ønsker å utvikle seg til å bli en bedre seiler.

Mikkel: – Jeg er svært fornøyd med min første Europacup til tross for få seilaser. Jeg føler jeg har lært mye og funnet mye å ta med meg videre. På grunn av lite vind = mye fritid, har jeg også fått flere venner i miljøet, og dette kan bli viktig for videre satsning.