Volvo Ocean Race 2008–2009

TELEFONICA BLUE vant mareritt-etappen

TELEFONICA BLUE vant mareritt-etappen

TELEFONICA BLUE-skipper Bouwe Bekking kan endelig senke skulderne og konstatere at det holdt helt inn. Den spanske båten tar etappeseieren på en svært vanskelig og stormfull etappe.

Publisert Sist oppdatert

Klokka 07.00.25 GMT, klokka 15 lokal tid, gikk den spanske båten over mållinjen i kinesiske Qingdao. Med seier på denne etappen tar Bouwe Bekking & Co med seg åtte poeng og havner på 41,5 poeng over all.

PUMA og ERICSSON INTERNATIONAL jobber seg også frem mot mållinjen og ved siste oppdatering var det PUMA som har en knapp ledelse på ERICSSON 4. Vinner PUMA duellen klatrer de til 38 poeng på listen, mens en tredjeplass på den internasjonale Ericsson-båten gir de totalt 45 poeng. Med andre ord en ledelse på TELEFONICA BLUE på 3,5 poeng over all.

TØFF ETAPPE. Etappen fra Singapore til Qingdao ble i tøffeste laget for VOR-seilerne. Nå er det kun fire båter som ser ut til å fullføre etappen. De tre første kommer mest sannsynlig i mål, mens den bakerste båten, GREEN DRAGON, har forsatt 340 n mil igjen til mål og kinahavet har vist at det ikke er å spøke med: TELEFONICA BLACK, DELTA LLOYD og ERICSSON NORDIC har alle måte gi tapt overfor naturkreftene.