Fire seilforeninger samarbeider

Union Race skal blåse nytt liv i gamle regattaer

Union Race skal blåse nytt liv i gamle regattaer

Fire seilforeninger har bestemt seg for å samarbeide og blåse nytt liv i fire tradisjonsrike regattaarrangementer. Union Race heter nyvinningen.

Publisert Sist oppdatert

Og som navnet indikerer, dreier Union Race seg om regattaer over landegrensene – og da naturlig nok Sverige.

– Det hele startet med at jeg snakket med Bengt Rosengren i Strömstad, som klagde over synkende deltagelse i Kostervalsen – til tross for at havnen i Strömstad bugner over av seilbåter hele sommeren, forteller Thomas Oksmo i Fredrikstad Seilforening til SEILmagasinet.

Noe av de samme tonene hørte han fra Morten Harlem i Sarpsborg Seilforening. Regattaen Glomma Papp Cup var bare blitt en skygge av seg selv.

TOK INITIATIV. – Dette må vi gjøre noe med, tenkte jeg, og etter samtaler med Bengt og Morten vokste ideen om Union Race frem. Fire regattaer settes i sammenheng og hver av opphavsforeningene motiverer medlemmene sine til å delta i hverandres arrangementer. Klarer vi å få med 15–20 båter fra hver forening i hvert av de fire arrangementene, får vi plutselig fire spennende arrangementer mange kan ha utbytte og gelde av, sier Thomas Oksmo.

De fire regattaene det dreier seg om, er:

  • Kostervalsen i regi av Strömstad Segelsällskap 30. mai 2009
  • Bedriftsseilasen i regi av Fredrikstad Seilforening 6. juni 2009
  • Homlungen i regi av Hvaler Seilforening 8. august 2009
  • Glomma Papp Cup i regi av Sarpsborg Seilforening 19. september 2009

TRE KLASSER. Regattaene vil ha stor fokus på det sosiale og derfor er det regatta kun på lørdager.  Det vil bli seilt i tre klasser: LYS (LYS m/spinnaker), Familie (LYS u/spinnaker) og 3 Star. Tre av fire arrangementer sammenlagt, og det spesialpremiering til de beste båtene med over 50% kvinnelig mannskap.

– I 3 Star-klassen skal det være tre om bord, og dette er tenkt som en klasse for dem som har ambisjoner om å seile singlehanded- eller doublehanded-seiling og vil ha disse regattaene som trening – eller for dem som mangler fullt mannskap, forklarer Oksmo.

PANGSTART I STRØMSTAD. Han forteller også at de håper å gjøre noe ekstra ut av starten på Union Race i Strömstad og at de da håper på deltagelse utover seilere fra de fire foreningene som er involvert i Union Race.

– Kostervalsen går weekenden etter HH Skagen Race, og vi tilbyr alle som vil være med å ligge kostnadsfritt i Strömstad frem til 30. mai dersom de melder seg på Union Race før ankomst. Dermed bør ikke turen hjem bli så lang i år. Man kan legge båten i Strömstad, seile Kostervalsen på lørdag og ha Strömstad som utgangspunkt for resten av pinseturen, markedsfører Oksmo og legger til at det blir «After Sail» på Qualitys nye hotell etter regattaen i Strömstad.

Du kan lese mer om Union Race på arrangementets nyopprettete webside.