Volvo Ocean Race 2008–2009

For EDITORIAL USE only, please credit: Gustav Morin/Ericsson 3/Volvo Ocean RaceAksel Magdahl and Eivind Melleby check their position at the navigation stationMagnus Olsson and his team of Nordic sailors onboard Ericsson 3 rounded the legendary Cape ...

ERICSSON 3 holder tetplassen

Tre nordmenn er involvert i tidenes Volvo Ocean Race-thriller, sett med norske øyne: Aksel Magdahl, Eivind Melleby og Arve Roaas har én ting å gjøre – å holde teten helt til Rio de Janeiro.

Publisert Sist oppdatert

ERICSSON NORDIC-laget har hatt sin del av motgang. Først startet de Volvo Ocean Race 2008–2009 med poengstraff fordi kjølkonstruksjonen ikke målte inn i VO70-regelen og senere måtte de ta en pitstop på Taiwan  for omfattende skrogreperasjoner. Slikt kan man bli nedtrykt av, men nå er nok stemningen om bord en helt annen:

ERICSSON NORDIC leder etappen fra Qingdao til Rio de Janeiro, 48 n mil foran ERICSSON INTERNATIONAL, og har innkassert 7,5 poeng på etappen så langt.

I epost fra den nordiske Ericsson-båten forteller Magdahl om gleden ved å være først rundt Kapp Horn:

– Vi hadde en skikkelig feiring da vi rundet som første båt. Denne etappen har vært så tøff at vi ikke har hatt energi til å gjøre noe som helst annet enn å seile båten 100 %, så da vi rundet som første båt kunne vi svært lettet feire med sigarer og en liten slurk med rom, skriver Aksel Magdahl.

 

1) Ericsson 3,  1661 n mil til mål

2) Ericsson 4, 48 n mil bak

3) PUMA Ocean Racing, 132 n mil bak

4) Green Dragon, 227 n mil bak

5) Telefonica Blue, 628 n mil bak

 

FORNØYDE: Det var et svært fornøyd  ERICSSON NORDIC-lag som kunne innkassere full pott ved Kapp horn.