Volvo Cup i Italia

Norgesmesterskap NM Melges 24 2008

Norske Melges 24-seilere fortsatt de beste amatørene

11. plass sammenlagt og beste amatørlag – det var beholdningen Melges 24-laget Team Jahrungen kunne reise hjem med fra Italia etter å ha seilt Volvo Cup.  – Totalt sett er vi veldig godt fornøyde, sier de.

Lørdag fikk det norske laget en skikkelig opptur med 6. og 3. plass – i et felt som talte 47 båter.

– Vi hadde veldig god speed i båten, fortalte skipper Peder Jahre til SEILmagasinet.

GOD FART. – Spesielt på kryss gikk vi fort. Litt vanskeligere var det unna været, for vi har ikke blitt helt vante med den nye og flatere gennakeren vi seilere unnavind med. Den kan vi gå skarpere med, men vi er ennå litt «feige» med dette i så mye vind, sier han.

Under hele serien har det blåst frisk, og vinden har sjelden vær under 10 m/sek i noen av regattaene. Vindskift har det også vært mange av.

– Vi er fortsatt litt rustne i hodet. Det er vel den største mangelen så tidlig i sesongen, sier Jahre.

NEDTUR. Og det ga seg noe utslag den siste dagen, da de fikk en aldri så liten nedtur etter lørdagens oppløftende seiling.

– Vi var rett og slett for ofte på feil sted, denne dagen hvor det fortsatt var skift og trykkforskjeller, melder Marius i bilen på vei mot Nice. Vi har ikke rukket helt å analysere, vi fikk seilt vår eget løp, startene var ok så vi tar med oss en del godsaker fra i dag også, og totalt er vi veldig fornøyd med 11. Plassen totalt og beste Corinthian, selv om det er litt bittert å ikke få følelsen av at vi utnytter vårt fulle og hele potensial, sier de til melges.no – fra bilen - på vei til Norge.

BESTE AMATØR-LAG. Dette resulterte i at de fikk enkeltplasseringene 17, 23 og 13 den siste dagen, men de ble med klar margin feltets beste amatør-lag, slik de også ble i VM i fjor. De fortsetter med andre ord der de slapp i fjor.

Det hører også med til historien at de ledet lørdagens siste seilas, men på grunn av en vindkantring, så flyttet arrangørene mållinjen.

ITALIENSK VIRVAR. – De rakk imidlertid ikke å få oppe en tavle med ny kompasskurs, så de ropte beskjeder til oss – på italiensk. Det skjønte vi ikke bæret av, men det gjorde at vi valgte feil merke i den siste gaten, noe som gjorde at vi tapte 40–50 meter til de andre båtene, forteller Peder Jahre til SEILmagsinet.

Dette forteller vel også hvor jevnt det er i klassen – og hvor lite som skal til før man vinner eller taper.

Med seg om bord hadde Peder Jahre: Marius Falch Orvin, Taja Zaikova, Stian Briseid og Sivert Denneche.