Volvo Ocean Race 2008–2009

For EDITORIAL USE only, please credit: Gustav Morin/Ericsson 3/Volvo Ocean RaceMedia Crew Member Gustav Morin shooting from the halyard, attached tot he mast, on leg 5 of the Volvo Ocean Race, from Qingdao to Rio de JaneiroThe Volvo Ocean Race ...

ERICSSON NORDIC har økt på alle

I løpet av tre timer har ERICSSON NORDIC økt forspranget inn mot Rio de Janeiro. Det som står mellom Aksel Magdahl & Co og etappeseieren er nå mye spenning og 451 n mil.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av de seneste tre timene har ERCSSON NORDIC økt ledelsen på søsterbåten ERICSSON INTERNATIONAL med fire mil, de har tatt syv mil på PUMA, 20 n mil på GREEN DRAGON og 3 n mil har de lagt til på TELEFONICA BLUE.

Men det er mest sannsynlig mellom de to ERICSSON-båtene slaget vil stå, selv om man ikke skal fraskrive PUMA som ligger 150 n mil bak. Mye kan skje i seiling og spesielt med disse båtene hvor farten er høy, selv i lite vind. Men om man skal tro værprognosene til Volvo Ocean Race skal det mye til for at ikke ERICSSON NORDIC er først i Rio.  

Det er ganske sikkert en nervøs stemning om bord i den nordiske ERICSSON-båten nå, mellom dem og seieren ligger vanskelige forhold med mindre vind og helt sikkert noen overraskelser.

ERICSSON NORDIC-mediamann Gurtav Morin forteller:

– I natt hadde vi noen timer med nerviøsitet. Vi lå i null vind og i en posisjonsrapport ble det informert at E4 hadde 13 knop vind. 

– Alle ble rimelig stille en periode og blikkene gikk mot horisonten, med håp om mer vind. Om man ligger stille og noen andre gjør 13 knop.... Da kan man miste mye, fort, sier han.

– Men heldigvis hadde vi kun mistet et par mil, skriver han.

Rekkefølgen Qingdao–Rio de Janeiro

1) Ericsson 3, 451 n mil til mål

2) Ericsson 4, 63 n mil bak

3) PUMA Ocean Racing, 150 n mil bak

4) Green Dragon, 475 n mil bak

5) Telefonica Blue, 542 n mil bak