Volvo Ocean Race 2008–2009

Ericsson 3 crew Arve Roaas (NOR) after winning leg 5 of Volvo Ocean Race 2008-09 from Qingdao, China to Rio de Janeiro, Brazil.Ericsson Racing Team, Rio de Janeiro, Brazil.Photo credit: Oskar Kihlborg/ Ericsson Racing Team 2009

Arve Roaas fortsetter på E3

SEILmagasinet har snakket med Arve Roaas etter målgangen i Rio. Roaas innrømmer at det var en tøff tur og at han skal være med videre – mest sannsynlig.

Publisert Sist oppdatert

– Vi har hatt en bra strategi. Mye av den har egentlig gått ut på at Aksel skal finne alle lavtrykkene og vi andre stakkarer skal prøve å gjøre så vi overlever i dem, forteller en svært blid Arve Roaas.

– Mange (Olsson, journ.anm.)  nevnte det vel litt mer seriøst at det gjelder å ha en god strategi, evnen til å gjennomføre den og en båt som holder, fortsetter han.

ERICSSON NORDIC gikk i mål som etappevinner i dag tidlig. Arve Roaas var «førstereisgutt» på en VO70 og kom svært sent inn i laget.

– Det var jo slik at jeg kom til Kina bare to dager før båten ankom. Da båten kom kjente jeg ikke halvparten av crewet og visste egentlig ikke hvem som var hvem...Og det var jo mørkt, så det var vanskelig å si hvem som var hvem, ler han. 

 – Vi har seilt bra, faktisk ganske lurt egentlig. Aksel skal få mye «kred» for det, sier Arve Roaas til SEILmagasinet fra brygga i Rio de Janeiro.

– Men de første døgnene var rett og slett et helvete. Men da var det for sent å angre, fortsetter han.

– Vi sløret avgårde og plutselig var vi forbi Japan. Det var tre døgn med kaos. Det tok et par dager før jeg tok min første snus, ja, innrømmer Roaas.

VASKEPROGRAM. Alle som har fulgt med på Volvo Ocean Race har nå fått med seg at det er et tøft miljø seilerne oppholder seg i. 

– Jeg skal introdusere et nytt vaskeprogram. Om man bruker «VO70 Washing Program»  blir alt garantert rent. Først lavtrykkspyling, så høytrykkspyling, litt sol, deretter en ny runde spyling: Garantert rent! ler Arve Roaas.

Har det hendt at du har vært skeptisk?

– Tja, det var én natt det var litt i overkant. Det var kanskje litt slik at jeg var med på grunn av min erfaring fra sørishavet – og når jeg ba gutta bremse litt – så gjorde de nettopp dét. Men da blåste det rundt 50 knop, det var stygg sjø og svart som i en sekk, fortsetter Roaas.

Skal du være med videre?

– Ja, både jeg og Ericsson Racing Team ønsker det. Men om det blir fra Rio er litt mer usikkert. Jeg har noen forpliktelser hjemme, men om jeg har anledning vil jeg bli med fra Rio – men fra Boston er det sikkert at jeg skal være med, avslører, ifølge ham selv, en ikke sliten Arve Roaas.

– Faktisk har jeg gått opp en halv kilo. Men det kan ha noe med smør og øl her på brygga å gjøre. Men jeg har drømt mye om hamburgere underveis, avslutter Roaas.