Søk i arkivet

Simrad OneStar blir Hankø OneStarPåmelding til Nordens største soloseilas åpner 29. april kl 1200

Simrad OneStar er blitt til Hankø OneStar og onsdag 29. april åpner påmeldingen til Nordens største soloseilas.

Etter at Navico valgte å ikke fornye sin samarbeidsavtale med Fredrikstad Seilforening, har det vært litt frem og tilbake med både navn og format på singlehandedregattaen OneStar. Men nå er det meste fastlagt. I disse dager legges siste hånd på «Notice of Race», og onsdag 29. april kl 1200 åpner påmeldingen her på seilmagasinet-no.

INGEN NY SAMARBEIDSPARTNER. – Vi har ikke fått noen ny samarbeiudspartner og vi har derfor valgt å omdøpe regattaen til Hankø OneStar, sier Lars-Erik larsen, regattasjef og leder av arrangørforeningen Fredrikstad.

I samarbeid med Shorthanded Sailing Norway har Fredrikstad Seilforening også kommet frem til et enklere format på regattaen, som gjør at den går over færre dager enn tidligere:

EN LANG SEILAS. I år blir det en lang regatta som strekker seg over 24 til 30 timer. Og i og med at regattaen går nærmere tre uker senere enn tidligere,  21. til 22. august, innebærer det også mer nattseilas. Regattaen blir imidlertid ikke lenger enn at man skal kunne klare seg uten søvn, men likevel bli en styrkeprøve.

– I tillegg til hovedseilasen, arrangerer vi også en uoffisiell og frivillig tune up-seilas torsdag 20. august for dem som vil bli varme i trøya og banke rust av singlehanded-egenskapene, forteller Larsen.

SOM FØR. Selv om regattaen er uten samarbeidpartner vil deltagerne bli tracket på internett som tidligere, og SEILmagasinet vil følge regattaen fra start til mål.

EGEN JAKKE OG MIDDAGER. Alle som melder seg på, vil også få en egen Hankø OneStar-jakke – denne gangen fra Slam – og startkontingenten inkluderer også middag før og etter seilasen. Hankø Yacht Club vil være regattaens base hele tiden.

Og som tidligere teller regattaen med på SEILmagasinet Shorthanded Ranking.

BEGRENSET DELTAGELSE.
– Vi har i år åpnet for at 40 norske og 10 utenlandske seilere kan delta, sier Lars-Erik Larsen til SEILmagasinet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen