Helly Hansen Skagen Race

Det kan bli deltagerrekord

Det kan bli deltagerrekord

– Vi ligger godt an til å sette deltagerrekord, sier Inge-Magnar Olerud i Bærum Seilforening, og han sikter til Helly Hansen Skagen Race. Frem til påmeldingsfristen 5. mai går han nå spennende dager i møte. Blir det rekord?

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har kikket litt på statistikkene og med tanke på hvor mange båter vi har påmeldt i forhold til tidligere år, og det ser lovende ut at vi kan nå opp mot rekorden på 301 båter sier han.

Da det gjenstod 24 dager til start, var det påmeldt 198 båter, og i tidligere år var tallene disse:

I 2003 deltok 285 båter, og 22 dager før start var 210 påmeldt

I 2004 deltok  301 båter, og 22 dager før start var 246 påmeldt

I 2006 deltok 285 båter, og 22 dager før start var 192 påmeldt

Og i skrivende stund har tallet økt til 210 påmeldte.

HVOR ER SVENSKENE OG DANSKENE? Olerud etterlyser imidlertid deltagelse fra svenske og danske seilere.

– Vi hadde jo trodd at deltagelsen i Skagerrak Cup, som HH Skagen Race er en del av,  skulle gjøre at de stilte, men foreløpig har lite skjedd, sier han.

KORTERE FRIST. Påmeldingsfristen er 5. mai, men for etternølere vil det være mulig å melde seg på frem til 10. mai.

– Det er imidlertid kortere tid etter påmeldingsfristen enn hva etternølerne er vant med, sier Olerud.  Han forklarer at grunnen til det er at han unner regattakomiteen å kunne få anledning til å feire 17. mai.

– Tidligere har det vært mulig å melde seg på frem til 5 dager før start. I år setter vi sluttstrek 10 dager før start. Med andre ord; 10. mai er absolutt siste frist dersom du vil ta turen til Skagen i år som en av deltagerne i Helly Hansen Skagen Race.

SIKKERHETSREGLER. Regattaen er en av de første av året, og derfor kan det sikker være behov for mange å friske opp husken når det gjelder sikkerhetsreglene. SEILmagasinet byr i den anledning på vår omfattende sikkerhetsartikkel til fri nedlasting her.