Clipper 09-10 Round the World Yacht Race

Mannskap møtte sine jorden rundt-frender

Mannskap møtte sine jorden rundt-frender

422 menn og kvinner skal seile jorden rundt i 10 forskjellige båter. Nylig møttes de for første gang.

I Clipper 09-10 Round the World Yacht Race trenger du ikke eie båt eller tilhøre et spesielt lag for å delta. Du melder deg kort og godt på – og betaler selvsagt – og så blir du fordelt på en av de 10 båtene som skal konkurrere om å seile raskest rundt jorden.

MØTTES FOR FØRSTE GANG. Til sammen 422 menn og kvinner fra hele verden har meldt seg på og skal delta i regattaen på en eller flere etapper, og i slutten av mai møttes 300 av dem for første gang. Der ble de presentert for lagkameratene sine, som de skal seile og få sin livs opplevelse sammen med. Dette skjedde i Portsmouth 30.mai.

I alt kommer mannskapet fra 30 forskjellige land, alle er amatørseilere og bakgrunnen er høyst variert. Denne «come together»-samlingen er det første høydepunktet i for dem i regattaen. Da blir lagene tømret sammen, roller fordelt og nedtellingen til start, som foregår om ca. 100 døgn, kan begynne. 13. september nærmere bestemt.

I juli 2010 vil båtene være i mål etter at 7 etapper er fullført

10 BÅTER. Regattaen seiles i 10 identiske 68-fotere, hver av dem er sponset av en by, en region eller et land. Seks av båtene har sponsoren klar og kommer fra Portsmouth, Singapore, Quingdao, Cork, Cape Breton Island og California.

Clipper Race ble grunnlagt av Robin Knox-Johnston, førstemann til å seile jorden rundt non stop, og det er syvende gang regattaen foregår. Det betyr at over 2000 seilere har deltatt i alt.