Breidangen Rundt 2009

Drømmeforhold i solgangsbris

Drømmeforhold i solgangsbris

Breiangen Rundt ble gjennomført under flotte forhold i helgen.

Publisert Sist oppdatert

Breidangen Rundt ble nok en gang gjennomført under flotte vindforhold. Etter en liten utsettelse på lørdag, blåste det opp en behagelig sønnavind på 3-7 m/sek.

Med denne vindretningen ble det en tradisjonell bane opp til Hortenskrakken og tilbake til Holmsbu. Som vanlig var det strømmen som gir de taktiske utfordringene. I tillegg var det et markert vindskift mot øst underveis som det var litt vanskelig å utnytte optimalt.

X-99en SLAPPAmed Tobias Brodtkorb fra Holmestrand var en av båtene som taklet dette vindskiftet meget bra og vant en klar seier i den store LYS-klassen på lørdag.

 

Sønnavinden holdt seg til langt utover kvelden og det varte ikke lenge før den blåste frisk utpå søndag morgen. Fenixen FENIXIA fikk revansj i den lille LYS-klassen etter at de på lørdag var blitt slått av en knallgul Hunter Sonata med lystall 1.01.

Shorthanded-klassen talte 6 båter og ble vunnet av First 31.7'en NORIA fmed Ole Johan Kvan fra Drammen. Vi hadde også besøk av Elling Rishoff som debuterte med sin nye First 40.

 

Det ble i løpet av helgen arrangert en fotokonkurranse. Det kom inn mange flotte seilbilder fra både lørdag og søndag. Vinnerbildet ble tatt av Marit Narjord. Bildet viser CIAO, LILLE MY og SUZIE SERKEN i tett duell rett før første runding. Kjekt med høy mast i en slik duell...

 

Den tradisjonelle grillbuffeten ble erstattet av en variert og utsøkt sjømatbuffet inne på hotellet siden sommervarmen uteble. Men det la overhodet ingen demper på stemningen!

 

Fullstendige resultater ser du her.