Marstrand klar for seilerne

Marstrand klar for seilerne

Selv om regnet sildrer ned strømmer det både mennesker og seilbåter inn til Marstrand onsdag formiddag. Svenskekongen åpnet Race Village offisielt tidligere i dag og alle venter på båtene.

De første båtene er ventet inn til Marstrand rett over midnatt torsdag. Akkurat nå klokka 13.00 er det ERICSSON 4 som leder med noen få nautiske mil på GREEN DRAGON. Begge båtene jibber seg oppover den danske vestkysten.

Båtene bak har valgt en litt mer vestlig rute, og holder litt bedre fart. PUMA kommer inn fra sidelinjen med høyest fart i feltet 15 knop. De måtte holde seg mye lenger vest etter at de revnet den største genakeren.

Det er bare 29 nautiske mil som skiller første og siste båt – begge Ericsson båter – så alt kan skje i løpet av det halve døgnet de har igjen.

RACE VILLAGE ÅPNET. I Marstrand er imidlertid alt klart etter at Knut Frostad offisielt ønsket velkommen, og den svenske kongen åpnet Race Village tidligere i dag. Gatene er fulle av seilinteresserte, og på vannet renner det inn både store og små båter av alle slag.

Muligheten for at det blir fest i Marstrand i kveld er vel ganske stor....