Sommer-NM i Ejolle og Optimist

Mesterskapsfavorittene begynner å tre frem

Mesterskapsfavorittene begynner å tre frem

Soon og Moss Seilforening byr på sommer-NM med stor S, og i sola og den lette vinden begynner mestrene å tre frem. Mesterskapet avsluttes i dag. Se bilder fra mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

Det står nærmest en eim av solkrem rundt de to NM-banene vest for nordre Jeløya der Soon Seilforening og Moss Seilforening i fellesskap er vertsskap for NM i Optimist og Europajolle. Høytrykket over Norge gir stekende sol, men heldigvis er seilerne også blitt velsignet med en lett bris som tidvis har gitt drømmeforhold.

Etter to dagers seiling begynner mesterskapskandidatene så smått å tre frem, og at det er Hermann Tomasgaard fra Drøbaksund i Optimist gutter, er neppe noen overrakselse. Han leder suverent etter 7 seilaser, og med kun to gjenstående seilaser i dag, skal det mye til å frarøve ham sammenlagtseieren.

Bak ham kjemper Håvard Aker. Tønsberg, Ulrik L. Backe, Vestfjorden og Marcus Salterød Jonas, Tønsberg om de øvrige medaljene.

Se resultatliste komplett her.

JEVNERE BLANT JENTENE. Blant jentene i Optimist er det jevnere, og kampen om gullmedaljen står først og fremst mellom Celine Theres Herud fra Moss og Liv Rønholt Nilsen fra Christianssands Seilforening.

De har fått et lite forsprang på Julie Mo, Horten, Amalie Hjellestad Hella, Hjellestad og Karianne Hammarstrøm fra Drøbaksund, som ser ut til å være de tre som kjemper om bronsen. Johanne Gurvin Skaaland, Bergens Seilforening kan også blande seg inn i den kampen.

Se komplett resultatliste her.

E-JOLLE GULL TIL BERGEN? I jentenes Europajolle-klasse seiler det i retning av et mesterskap til Karianne Fonn Jåvik fra Bergens Seilforening, men etter fire strake førsteplasser i de fire første seilasene, ble det en 3. plass i den femte.

I Europajolle er det kun blitt gjennomført fem seilaser, og blir det fine forhold i dag, kan de resterende fire seilasene som gjenstår før maksimum-antallet på ni nås, snu opp-ned på resultatene.

Nærmest Jåvik ligger Tønsberg-seileren Randi Røsland Forså, og deretter Oda Teigland fra Bergens Seilforening.

Se komplett resultatliste her.

ÅPENT BLANT GUTTENE. Tre seilere har så langt pekt seg ut i Europajolle-seilernes gutteklasse, og mellom dem er intet avgjort. De tre er Magnus Andersen fra Nesodden, Nicholas Fadler Martinsen fra arrangørforeningen Soon – som derved er arrangørenes fremste medaljehåp – og Martin Frigstad Pedersen fra Christianssands Seilforening.

Bak disse tre kommer nok en jevn trio, men det er blitt en luke frem, så de skal seile godt dersom de skal blande seg inn i medaljestriden i dag. Disse tre er Eugen Treimo, Fredrikstad, Karl Emil S. Staubo, Bergens Seilforening og Kristian Hammarstrøm fra Drøbaksund.

Se komplett resultatliste her.