Nordenfjeldske seileruke 2009

Heftig på Nordenfjeldske Seileruke

Heftig på Nordenfjeldske Seileruke

Med vindkast på 35 knop ble det fartsfylt seiling i Ålesund.

Publisert Sist oppdatert

Første dag av Nordenfjeldske Seileruke ble en røff start for mannskap og båter i fjordene rundt Ålesund. I dagens langdistanse-regatta lå vinden jevnt på 25 knop med kast opp mot 40 knop. Etterpå var kaia fylt av historier om ville kullseilinger og høye hastigheter.

VILLE BROACHER. Dagens regatta startet utenfor havna i Ålesund i strålende solskinn og flotte forhold. Under en lang kryss rett nordover bygde både vind og sjø seg opp og alt lå til rette for ett langt og heftig lenselegg. Fjordene rundt Ålesund er omkranset av høye fjell som gir kraftige fallvinder og kjappe vindskift - og dette fikk båten merke til fulle da lenseseilene kom opp i 30+ knop.

Etter mange spektakulære broacher valgte de fleste å seile mer konservativt for å spare båter og seil. De fleste klarte å redde seilene i tide, men noen var allikvel uheldige og måtte ta noen kostbare telefoner til sin seilmaker... Foreløbige resultater tyder på dette var de største båtenes dag.

FLOTT PÅ GÅSHOLMEN. Ålesund Seilforening har gjort en fantastisk jobb for å klargjøre havn og hytte på Gåsholmen for 200 seilere. Hytta ligger idyllisk til på en øy litt sørøst for byen. Med en lun havn - og servering av god mat og drikke - er det mange solbrune og fornøyde seilere her ute nå. Vinden skal løye til andre distanse-regatta i morgen, og da blir det nye sjangser for de som ikke kom høyt på resultatlisten i dag.