Norsk storeslem i juniornordisk i Europajolle

– Vintersatsingen er hemmeligheten bak suksessen

– Vintersatsingen er hemmeligheten bak suksessen

Hemmeligheten bak norsk storeslem i juniornordisk i Europajolle er vår bevisste vintersatsing. Det sier Atle Lohrmann i Norsk Europajolle Klubb. De norske seilerne tok fem av seks medaljer!

Publisert Sist oppdatert

I alt 87 seilere kjempet om seks medaljer i gutte- og jente-klassen i Europajolle under nordisk mesterskap for juniorer som ble avsluttet i Arendal før helgen, og da pallen skulle bestiges, ble den «tapetsert» av norske seilere.

GODE TVILLINGSØSTRE. Ina Berentsen Kullmann fra Bærum besteg øverste trinn i jenteklassen, mens Anette Kleppestø fra Svelvik sto på trinnet under - på sølvplass. Hanna Larsson fra Sverige var den eneste tileisende fra de andre nordiske landene som kapret seg en Europajolle-medalje. Hun ble tildelt bronsemedaljen.

Ina Berentsens tvillingsøster, Annelise, kom for øvrig på 4. plass i denne klassen og sørget for god familiær utteling.

FULL PALL. I gutteklassen var det bare rødt, hvitt og blått å se: Arreangørforeningens Jon Aksel Mortensen ble en populær nordisk mester, Kristian Hammarstrøm fra Drøbaksund tok sølv, mens bronsemedaljen havnet rundt halsen til Martin Frigstad Pedersen fra Christianssands Seilforening.

BEVISST VINTERSATSING. – Dette er konkrete resultater fra vintersatsingen vår, sier Atle Lohrmann.

– Av 60 deltagere i gutteklassen fikk Norge også ti seilere blant de tyve beste. Av 27 jenter fikk Norge seks av de tolv beste plasseringene. Det er lenge siden Norge har hatt slike resultater i nordisk mesterskap for juniorer og dette skulle love godt for fremtiden gitt E-jollens tradisjon som den klart tøffeste av ungdomsklassene, sier han.

ØDELAGT BOM. Han forteller at de norske medaljene ikke kom uten dramatikk:

– Blant mastebrudd og annet ødelagt utstyr i den tidvis kraftige vinden siste dag, var Ina Berentsen Kullmanns ødelagte bom 50 meter før mål kanskje det med spennende for tilskuerne. Ina lå på en god 2. plass ved bunnmerket i første seilas, men etter at bommen røk kunne hun bare krysse på den ene halsen. Etter mye strev greide hun å sløre inn i mål til en 6. plass og det var med stor frustrasjon at man så muligheten til medalje gå tapt. Hjelpeapparatet fant imidlertid en ny bom på land og den ble bragt ut på banen i hui og hast, mens andre seilas gikk uten Ina. Til tredje seilas var båten seilbar igjen, og hun kvitterte med en spiker og klar sammenlagtseier.

SORT FLAGG. Også i gutteklassen ble det dramatisk:

– På guttesiden kom dramatikken på land etter at alle på banen trodde at Kristian Hammarstrøm fra Drøbaksund Seilforening hadde vunnet sammenlagt etter 9. og siste seilas.  Da seilerne kom på land viste det seg at Kristian hadde fått et black flagg dagen før som ikke hadde vært notert på resultatlistene da seilerene gikk på vannet om morgen. Etter en runde med juryen endte det derfor med at hjemmefavoritten, Jon-Aksel Mortensen fra Arendal, gikk til topps, fire poeng foran Kristian, forteller Lohrmann

NYE MÅL.  De fleste av beste norske seilerne gjør seg nå klare for junior- EM i Denia i Spania, som Lohrmann sier er årets store mål både individuelt og for laget totalt.  Dit kommer Europas beste ungdomsseilere, inkluderte flere av de beste danske og svenske seilerne som ikke var å se i Arendal.

– Det ventes også tøff konkurranse fra Tyskland og Frankrike og ikke minst fra Spania, som seiler på hjemmebane i Middelhavet, slutter Atle Lohrmann.