Fire norske håp i EM i Laser 4.7

Hermann Tomasgaards VM-gull inspirerer

Hermann Tomasgaards VM-gull inspirerer

Oppildnet og inspirert av Hermann Tomasgaards fantastiske prestasjon med gull i VM er det norske laget til EM i Laser 4,7 på plass i Helsingfors i Finland.

Publisert Sist oppdatert

Trener for det norske laget, som består av Carl Cedric Kløvstad, Henrik Begby og Harald Fæste i gutteklassen og Line Flem Høst i jenteklassen, er Lars Loennechen, og Norge stiller med full kvote til mesterskapet som samler nesten 250 seilere i alderen 13– 18 år.

INTERNASJONALT. – Laser 4,7-klassen er i sterk vekst over hele verden, og seilerne i EM representerer hele 29 nasjoner. Utenom små land av typen Island og Lichtenstein mangler faktisk bare Sverige og Danmark på deltagerlisten, forteller Kristian Fæste til SEILmagasinet.

Tune up-seilasen gikk lørdag, mens selve mesterskapet startet søndag.

LEVEDYKTIG MILJØ. – Selv om det ikke er så mange som seiler Laser med 4,7-rigg i Norge ennå, har vi klart å etablere et levedyktig miljø. Båt og teknikk er likt, så trening sammen med de andre Laser-klassene fungerer godt, sier Fæste videre. 

Han forteller at de fleste seilerne kombinerer også med Laser Radial.

– For de fleste 13–15 åringer vil Laser Radial være i tøffeste laget når det blåser opp litt, men med 4,7-riggen blir Laseren tilgjengelig også for denne aldersgruppen.

GODE SJANSER. – Gode lasertrenere og det at de siste årenes beste norske optimistjolleseilerne har valgt denne båttypen, gjør at vi raskt har klart å markere Norge på kartet i klassen. I tillegg til Hermanns VM-gull har både Hermann og Henrik Begby også vunnet Europacup-regattaer i klassen, sier Fæste til slutt.

Følg mesterskapet i Helsinki.