Norsk debut i Class 40 internasjonalt

Stjernespekket shorthandedkvalifisering for Rune Aasberg

Stjernespekket shorthandedkvalifisering for Rune Aasberg

Fredag får Rune Aasberg den første følingen med det internasjonale shorthandedmiljøet. Da starter kvalifiseringsseilasen 1000 Miles Brittany Ferries med mange stjerner på startstreken.

1000 Miles Brittany Ferries er i utgangspunktet en kvalifiseringsregatta for Class 40-klassens hovedregatta dette året, 5000 nautiske mil lange La Solidaire du Chocolat. Som navnet forteller skal 1000 n mil tilbakelegges, og det er hva som kreves for å delta i sjokolade-regattaen og som «debutantene» derved får anledning til å opparbeide seg.

Rune Aasberg skal kvalifisere seg sammen med franskmannen Patrice Carpentier, som selv ikke trenger ytterligere dokumentasjon for å delta: Han har seilt rundt jorden tre ganger allerede.

Og sånn sett ser det ut til at 1000 Miles Bittanny Ferries, som starter førstkommende fredag 4. septmeber, blir noe langt mer enn en kvalifiseringsseilas, flere av favorittene vil benytte den til oppvarming og trening for La Solidaire du Chocolat.

Blant seilerne på startstreken (13 båter deltar) finner du for eksempel også sveitseren Bernard Stamm, et av toppnavnene i internasjonal shorthandedseiling.

Shorthanded Sailing Norway har skrevet mer om regattaen.