NM i ORCi 2009

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

NM-gull til Jan Henrik Bryde & Co

Norges første ORCi-mestere er XANTHIPPE, med skipper Jan Henrik Bryde.

Publisert Sist oppdatert

I helgen ble Norges største NM arrangert i Tønsberg. Gullmedaljen gikk til Jan Henrik Bryde fra Asker Seilforening. Erik Kristiansen fra TEAM XTREME har rapportert til SEILmagasinet:

– Det har vært en kjempebra helg både på land og på vann. Lørdagen ble det gjennomført fire regattaer på vind mellom 8–15 knop og sol, søndag var det minst like fint vær, men da var det betraktelig sterkere nordlig vind, skriver han.

– Det ble noe mannefall på søndag på grunn av vindstyrken og spesielt i stor klasse talte vi kun ni båter.

Det ble ikke de store endringene fra lørdag på resultatlisten og XANTHIPPE med Jan Henrik Bryde i stor klasse og FELICIA, Eirik Brekke, i liten, var aldri spesielt truet med sine førsteplasser fra lørdagens seilaser.

– Når man ser på resultatlisten overall er det fire små og seks store båter blant de 10 beste. Dette er veldig gledelig, og til undertegnedes skepsis til å ha sammenlagtvinner, ser jeg at dette er veldig korrekt ut fra prestasjonene til de enkelte denne helgen, fortsetter Erik Kristiansen.

– Selv er vi veldig fornøyd med helgen og selv om vi hadde ett par middelmådige starter klarte vi å få båten til å gå både høyt og fort og tok igjen tapet ganske raskt. Ingen store miss, veldig bra boathandling og bra jobbet av alle om bord.

Med serien 4-1-(6)-1-2-3 ble det 2ndre plass i liten klasse og 5 plass overall.

Sjekk resultatene her.