I Minitransat over Atlanteren

Staale Jordan ut på 2. etappe i dag

Staale Jordan ut på 2. etappe i dag

I dag legger 85 stk 22-fotere ut på 2. etappe av The Charente-Maritime/Bahia Transat 6, 50. Blant dem er nordmannen Staale Jordan.

Publisert Sist oppdatert

3100 nautiske mil venter seilerne, som i dag stikker til havs fra Madeira i sine 22 fot stor Minitransater. Mål er Salvador de Bahia i Brasil.

Det seiles i to klasser – en for serieproduserte båter og en for spesialbygde båter, såkalte Proto’er. Staale Jordan seiler i sistnevnte klasse.

VANSKELIG. Hadde seilerne mye medvindsseilas på den 1100 n mil lange første-etappen til Madeira, møter de større utfordringer nå – i alle fall i første fase. Værprognosene taler om bidevind, hvoretter de senere skal kjempe seg gjennom vindstilla i The Doldrums et sted mellom Kanariøyene og Kapp Verde-øyene

De skal via en gate ved Kapp Verde-øyene før de legger kursen over Atlanteren i passatvindområdet, som forhåpentlig gir dem nettopp det: Passatvind.

Etter den første etappen ligger Staale Jordan på 30. plass av 35.

Følg regattaen og båtene i kartet på hjemmesiden til The Charente-Maritime/Bahia Transat 6,50.

Du kan også lese om Staale Jordans første etappe på hjemmesiden til Shorthanded Sailing Norway. De vil også ganske sikker følge utviklingen på denne etappen også.


Alt innhold på www.seilmagasinet.no er opphavsrettslig beskyttet – © SEILmagasinet. 
SEILmagasinet arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. SEILmagasinet har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.