Veivalget Uke 46

For eller imot startlisens?

For eller imot startlisens?

Det har vært en uke med heftig diskusjon om startlisensen. Hva mener du? Er du for eller imot?

Publisert Sist oppdatert

For en uke siden la lisensutvalget frem sitt forslag til størrelse på startlisensen for 2010 og hvordan den skal innkreves.

Lisensen skal innføres for dels å tilføre Norges Seilforbund større ressurser og dels for å gi regattadeltagerne forsikringsdekning.

INNTEKT SOM GENERERER INNTEKT. Lisenspengene i seg selv vil gi NSF en ekstra inntekt, men ved å kunne vise til egenfinansiering overfor Norges Idrettsforbund og Olympiatoppen, vil det at NSF kan vise til en større egeninntekt, i neste hånd også gi større overførsler av midler fra dem.

Kun seilere som tegner en personlig lisens får en forsikringsordning på kjøpet. Dette er en ordning som i første rekke angår entypeseilere. For tur og havseilere er det foreslått en flat lisens på kr 150 per båt per regatta/regattaserie.

HVA MENER DU? Forslaget har vakt diskusjon her på SEILmagasinet.no, men som ofte er det et fåtall som setter ord på hva de mener.

Spørsmålet i ukens Veilvalg er derfor:

Er du i prinsippet for eller mot å innføre startlisens i regattaer når du vet at et av motivene for lisensen er å bedre Norges Seilforbunds økonomi?

Du kan sette deg inn i selve lisenssaken og diskusjonen her.