Jacques Vabre 2009

Tøft for kaffe-seilerne

Tøft for kaffe-seilerne

I Jacques Vabre har seilerne fått kjørt seg. De har litt roligere forhold nå, men det kommer mer.

BRIT AIR, med Armel Le Cleac'h og Nicolas Troussel om bord, har gitt opp og er tilbake på land, Michel Desjoyeaux og Jéréremie Beyou, de store favorittene, ligger 256 n mil bak lederbåten BT, seilt av Sebastien Josse og Francois Cuzon.

BT ligger 8 n mil foran Marc Guillemot og Charles Caudrelier Benac i SAFRAN.

– Denne natten var bedre enn den forrige, men det var fortsatt like ille som det var varslet. Nå har vi mellom 25 og 30 knop vind, opptil 35 i kastene og bølger på ca 4 meter, sier Sebastien Josse i en pressemelding.

– Det er nesten komfortabel, men vi vil få et annet værsystem i kveld. Da bør vi kunne falle av litt, akselerere og båten vil være litt flatere. Trettheten under disse forholdene er mye mer psykisk enn fysisk, men det går når vi får litt hvile, avslutter lederen av Jacques Vabre 2009, Sebastien Josse i IMOCA Open 60en BT.

I klassen for 50 fots trimaraner er det CRÊPES WHAOU! som ligger først. Den blir seilt av Franck Yves Escoffier og Erwan Leroux.

Selv om seilerne har en liten «pause» nå, viser værmeldingene at det er nok vind til alle. Om 24 timer skal det komme mellom 40 og 50 knops vind i området.

Du kan følge Jacques Vabre-flåten her og for rekkefølgen på båtene kan du klikke her.