Forsterker laget for 2010-sesongen

Moss Raymarine Race 2009

Fire nye NORsteamere tatt ut

Fire nye, unge seilere er tatt ut på seilforbundets NORsteam-lag.

Publisert Sist oppdatert

Det var 19 søkere til fire nye plasser på Norges Seilforbunds NORSTEAM-lag, og de fire utplukkete er Eirik Fischer, Christianssand, Trym Osborg, Nesodden, Mats Tønneson Aardal, Drøbaksund og Erik Hveding, Svelvik.

208 TIMER PÅ SJØEN. NORsteam har gjennomført sin første sesong og tilsammen 15 seilere ble tatt ut for å delta i prosjektet, som har kong Haralds gamle Farr 50, FRAM XV, som treningsbase under hele 2009-sesongen. Båten har seilt i tilsammen 52 dager og gjennomsnittsiden per dag har vært fire timer.

Følg med på NORsteams egen blogg!

STOLTE. Foruten trening to ganger i uken har laget deltatt i Helly Hansen Skagen Race, Færderseilasen, APL Race Week, Raymarine Race, Hollænderseilasen, NM i ORCi og Mesternes Mester, der de fikk et såkalt «wild card». Og at de har lært mye, viste de nettopp i Mesternes Mester:

– Det å gå over mållinjen som nummer to i B-finalen, foran Peer Moberg og Eivind Melleby, var et utrolig stort kick både for NORsteam-deltagerne på vannet, og ikke minst like mye for dem som hjalp til på land, skriver laget i sin «årsrapport».

– Da var vi stolte over å være NORsteamere. Det ga oss feedback på at året har vært positivt på alle plan. Å seile på NORsteam er gøy!, skriver de videre.

BRATT LÆREKURVE. Rapporten forteller om en bratt lærekurve og hvordan seilere med ulik bakgrunn er blitt forenet i ett lag der samhandling er et nøkkelord.

– Erfaringen vi har fått ville det ellers ha tatt to, tre sesonger å tilegne seg, sier de.

Rapporten forteller også hvilken flying start de fikk gjennom at kongen selv og deler av FRAM-mannskapet var med dem de tre første weekendene.

– Vi hadde ikke kommet så godt i gang uten dem, sier Siri Kamfjord.

TRIVES GODT SAMMEN. De understreker også at de er blitt en gjeng som trives godt i hverandres selskap – både i båten og på land.

– Vi har alle en sterk fellesfølelse for prosjektet, skriver de.

To seilere trakk seg tidlig i prosjektet, en ny seiler kom deretter inn på laget, hvoretter to nye måtte forlate skuta på grunn av for mye fravær. Og nå forsterkes altså laget med fire nye seilere.

NORSTEAM 2009: De 12 på laget i 2009 har vært Didrik Godager, Tønsberg, Haakon Møyner Lund, Vestfjorden, Morten Christensen, Drammen, Benedicte Heide, KNS, Frederikke Lund, Moss, Siri Kamfjord, Tønsberg, Lars Landmark, KNS, Ole Marius Nygaard, Nesodden, Trine Wiik, KNS, Ingvild Udnæs, Nesodden, Sara Hagerup, KNS og Mari Sveen, Moss.