Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Mot seier for Rune Aasbergs båt?

Mot seier for Rune Aasbergs båt?

40-foteren WASABI, der Rune Aasberg er om bord, ligger an til å ta seieren i sin klasse i Sydney–Hobart-regattaen.

Publisert Sist oppdatert

Med drøyt 100 n mil igjen til mål i Hobart har WASABI seilt seg opp i teten i sin klasse. De seiler etter handicap-systemet PHS og klassen de seiler i, betegnes som Division 1. På en beregnet liste utifra posisjon ligger de i øyeblikket ca. 35 minutter foran båt nummer to.

– Dette har vært kjempemoro, forteller Rune Aasberg på telefonen ute fra sjøen til SEILmagasinet.

Se bilder fra regattaen!

11 KNOP PÅ FOKKESLØR. – Denne båten er som en jolle å seile. Det blåser i øyeblikket 20–25 knops vind og vi får vinden inn litt forenom tvers. Under disse forholdene gjør vi steady 11 knop, sier han.

For Aasberg var det første døgnet det han vil huske best. Da var det krapp sjø og krappe bevegelser i båten – noe som ga ham sjøsyke for første gang på lenge lenge. Etter hvert løyet vinden og da ble det bedre.

IKKE FRÅDE-FORHOLD. – Så du har ikke egentlig fått oppleve de beryktete Sydney–Hobart-forholdene med høy sjø?

– Nei, det har vært snille forhold under hele seilasen. Det var først og fremst de kvikke bevegelsene i båtene som gjorde meg litt uggen, sier han.

Da vinden løyet og dreiet søkte WASABI inn mot land for å fange opp medstrøm der inne, og det var trolig her de la grunnlaget for den gode posisjonen de nå har 100 nautiske mil fra mål.

IMPONERENDE FLÅTE. Aasberg kan også fortelle om et felt av båter han ikke har sett maken til.

– Det er svært mange store, flotte og racige båter som deltar her. Det er for eksempel to Cookson 50er (søsterbåter til norske CAMILLA) og flere TP 52ere, forteller han.

FALT NED. SAILING SERVICES BET247, der norske Lisbeth Røbekk er om bord, seiler i samme klasse som WASABI, er falt ned til en 5. plass i klassen etter at de en stund ledet sin klasse.

Åtte båter er til nå gått i mål i Hobart.

Følg trackingen og innspurten av Sydney-Hobart-regattaen.