Kristian Ruth sikret satsing frem mot 2012-OL

Sponsoren kom av seg selv

Sponsoren kom av seg selv

Det hører med til sjeldenhetene i norsk seilsport, at en sponsor oppsøker seileren for å forhøre seg om utøveren var interessert i en sponsoravtale.

Publisert Sist oppdatert

Norsk seilsport er vant med å stå med hatten i hånden. Og norsk seilsport er minst like vant med å få nei til svar når de kontakter potensielle sponsorer.

SNUDD PÅ HODET. I denne historien er rollene snudd fullstendig på hodet: Firmaet 4 Subsea tok kontakt med Laser-seileren Kristian Ruth fra Asker med forespørsel om han var interessert i å inngå en sponsoravtale med dem.

Det er Budstikka i Asker & Bærum som kan fortelle dette.

– Kristian er en bunnsolid og ærlig fyr som har en veldig profesjonell innstilling, sin unge alder til tross. Han har klare og ikke minst høye mål, og han har dessuten et verdigrunnlag som sammenfaller med vårt. Så dette føles veldig riktig, og det er dessuten en morsom ting å gjøre, ser administrasjonssjef Bente G. Solbakken i 4 Subsea til Budstikka.

MOT OL 2012. For Kristian Ruth gir avtalen økonomisk trygghet – først og fremst for 2010. Avtalen gjelder i første omgang for dette året, men for både Ruth og 4 Subsea er det store målet OL i 2012 der det er Kristian Ruths ambisjon å vinne en medalje. Begge parter har et langsiktig perspektiv, skriver Budstikka.

Ruth ble som kjent nr. 10 i OL i Kina i 2008. Og nå er ambisjonene høyere.

Per i dag er Kristian Ruth Norges fremste medaljehåp i 2012, sammen med Star-seilerne Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen og Finnjolle-seileren Peer Moberg.

GODE SEILERE. Det hører også med til historien at bak 4 Subsea står det to gode seilere, Svein Are Løtveit og Jan Muren – også de fra Asker Seilforening. De to kan vise til en rekke seire i Færderseilasen og for noen år siden vant de Watski Skagerrak TwoStar over all.

De vet med andre ord å verdsette den satsingen Kristian Ruth gjør.

4 Subseas arbeider med undervannsteknologi.