De 33. America’s Cup-seilasene

Som skapt for fiasko

Som skapt for fiasko

Blir det i det hele tatt seilaser i Valencia? Reporter Øyvind Bordal i Bådmagasinet.dk har noen frimodige ytringer på sin America’s Cup-blog fra Valencia.

Publisert Sist oppdatert

Ingen kan klandres for været, men de to teamlederne kan definitivt klandres for ikke å skape rammer for seilasen som tar høyde for variasjoner i været.

Fordi de to store egoene, som holder America’s Cup som gissel, ikke en gang kunne bli enige om noen rimelige, ganske alminnelige rammer for moderne kappseilas, skulle det hele foregå etter boken.

Og boken er i dette tilfellet «Deed of  Gift», som ble produsert for seilskuter i en tid da det ikke fantes organisert seilsport og hvor bilen ennå ikke var oppfunnet. Her dikteres det blant mye annet at det skal seiles på en bane som er 20 nautiske mil lang og at det skal være en hviledag mellom seilasene.

Disse rammene vil man så kombinere med båter som ikke kan seile i frisk vind og bølger, som seiler i en hastighet som er 3 til 5 ganger raskere ennd en gangen reglene ble lagd – og i tillegg en forventning om mer eller mindre lik vindstyrke over hele det gigantiske baneområdet.

Allerede der burde man latt være å invitere til fest…