På regattafarten igjen – i amerikansk regattaklassiker

Team LoadStar åpnet med 10. plass

Team LoadStar åpnet med 10. plass

– Vi er ikke helt fornøyd, men i dette feltet kan fort 10. plassen bli en keeper, forteller Petter Mørland Pedersen etter at han og Eivind Melleby  hadde unnagjort første seilas i Bacardi Cup i Star.

Hele 84 båter stiller til start i regattaen Bacardi Cup, som er en av de virkelig store regattaklassikerne i Star-klassen. Regattaens opprinnelsesår er 1927 og den ble til å begynne med arrangert i Havana på Cuba, men ble i 1962 flyttet til Miami der den har pågått siden. Nå er regattaen en del av Miami Sailing Week.

Bacardi Cup er dessuten litt spesiell i Star-sammenheng fordi det ikke er noen vektbegrensninger på mannskapet.

FEIL VEI. Den norske duoen hadde en OK start og de ville ut på venstre banehalvdel, som de av erfaring vet er favorisert i Bincayne Bay i Miami, men fordi de var dekket, tok de umiddelbart et styrbordslag for å komme fri. Det gjorde at de ikke kom helt ut på venstresiden slik de gjerne skulle vært.

– Det var rett og slett for mye trafikk, og mens vi var litt til høyre for feltet dreide vinden 20 grader. Ja, til venstre, sier Eivind Melleby via pressetalsmann Petrus Eide.

Eide forteller at dette resulterte i en kronglete første kryss og den norske starduoen rundet rund 30. plass på første merke.

– Vi reddet oss inn på slutten og var med i gamet igjen, det kunne fort blitt 50, mener de to som seilte.

OPPHENTING I NORTHUG-STIL. Petrus Eide rapporterer videre:

I det 84 båter store feltet er det mange plasser å tjene og tape. Etter den middels dårlig første kryssen satt de inn et ekstra gir, som Northug ville sagt det, og de seilte opp både plasser og distanse på ren båtfart den første lensen. Så i kjent LodeStar-stil var nå opphentingen i gang. Tang på kjølen ga en demper på opphentingen på andre kryss, men siste lens gikk som så mange ganger før, veldig fort, og Eivind og Petter seilte seg til slutt inn på en hederlig 10. plass.

– Vi er ikke helt fornøyd, men i dette feltet kan fort 10. plassen bli en keeper, sier Petter.

Vinner av første seilas ble Augie Diaz og Bruno Prada fra USA. Diaz er en av veteranene i Star-klassen og en av Snipe-klassens beste seilere gjennom alle tider.

Komplett resultatliste.