Volvo Ocean Race 2011–2012

For EDITORIAL USE only, please credit: Rick Tomlinson/Volvo Ocean RaceThe Volvo Ocean race fleet are greeted by an amazing welcome from the Chinese people in Qingdao at the finish of leg 4 of the Volvo Ocean Race. Drums, fireworks and the Emperors ...

VOR-seilerne drar til Kina

Flotte badestrender, paraplydrinker og høy feriefaktor venter Volvo Ocean Race-deltagerne. Ny gjestehavn er valgt ut.

Målgangen på tredjeetappen på neste Volvo Ocean Race er lagt til den kinesiske ferieøya Sanya som ligger mellom Hong Kong og Vietnam.

Øya er kjent for fantastiske badestrender og god temperatur i både badevannet og lufta hele året rundt.

I 2008-2009-utgaven av Volvo Ocean Race fikk den kinesiske havnebyen Qingdao i nord besøk av regattabåtene og VOR-sirkuset.

TREKKE MOT SOLA. Det ble en gråkald opplevelse for de fleste og VOR-sjef Knut Frostad har derfor valgt å ta en langt mer behagelig havn denne gangen. I alle fall hva temperatur og værforhold angår.

Volvo Ocean Race hadde en enorm media- og publikumsoppmerskomhet i Kina sist gang. Og da seileren Cuo Chuan ble valgt ut som pressekontakt ombord på den irsk/kinesiske båten GREEN DRAGON gikk leser- og seertallene i Kina i været. Mer enn 600 millioner kinesere fulgte regattaen, og hjemmepublikummets båt endte på femteplass til slutt.

RUTEN SNART KLAR. Kina er også et stort og voksende marked for hovedsponsoren Volvo, og dette er en av de viktige årsakene til at Kina fikk en stop-over-havn også denne gangen, mens India– som også ble en publikumssuksess – mistet sin.

I slutten av mars offentliggjøres de siste havnene i regattaen. Det blir trolig i Sør- og Nord-Amerika. Der muligens en av dem blir en kort pit-stop, som i Marstrand, i forrige runde. Eksperter regner med at Rio de Janeiro, som ble en publikumsflopp sist gang, kan ende opp med en slik status.

Om knappe to uker offentliggjøres også hvor neste regattas scoringgates blir lagt.