Så er det endelig:

For EDITORIAL USE only, please credit: Rick Tomlinson/Volvo Ocean RaceEricsson 4 passes through the scoring gate at Fernando de Noronha, with PUMA Ocean Racing following close behind, on leg 1 of the Volvo Ocean RaceThe Volvo Ocean Race 2008-09 will ...

Her er hele ruten for Volvo Ocean Race 2011/12

Volvo Ocean Race-havnene er nå klare. Her er ruten for jorden rundt-seilasen neste år.

Åtte havner og bare tre gjengangere fra forrige runde. Dette blir fasiten for neste runde av Volvo Ocean Race etter at Knut Frostad og VOR-ledelsen i dag offentliggjorde at Miami i Florida er klar på regattalisten for 2011-2012.

Dermed ser ruten slik ut:

TIL ABU DHABI. Første etappe går fra Alicante i Spania til Cape Town i Sør-Afrika neste høst. Distansen er i luftlinje på ca. 6500 nautiske mil. Deretter seiler båtene videre til Abu Dhabi på Den arabiske halvøy. Denne etappen er på 5430 nautiske mil.

KINA NESTE STOPP. Fra De forente arabiske Emirater går ferden videre 4800 nautiske mil til den kinesiske bade- og feriebyen Sanya.

Regatteledelsen haR valgt en langt mer temperaturvennlig stopover i Kina denne gangen, etter en del kritikk for valget av kjølige Quindao .

RIO UTE. Fra Kina går regattaen rundt Kapp Horn til Brasil. Rio de Janeiro er vraket som gjestehavn i neste runde etter at det i 2005/06-utgaven var en gedigen publikumssuksess. Men i 2008/09 var byen en like stor fiasko. Det var tomt i race-området på land. Og enda mer glissent ute på sjøen under etappestarten.

I 2010 skal seilerne derfor i land i byen Itajai lengre sør i Brasil.

FLORIDA VENTER. Fra Itajai seiler flåten til Florida, hvor Miami er tilbake som «deltagerby» i Volvo Ocean Race. Etappen fra Sør-Amerika til Nord-Amerika er på 4900 n mil.

Deretter skal Atlanterhavet krysses, og neste stopp blir Lisboa 3590 n mil unna. Fra Lisboa er det en spurtetappe til franske Lorient. Turen er bare 655 n mil.

Den siste etappen, til målgangen i irske Galway  våren 2012  er enda kortere og bare 425 nautiske mil.

KORTERE. I følge Volvo Ocean Race-direktør Knut Frostad blir neste regatta av kortere varighet enn tidligere utgaver.

– Det gjør vi for å få ned teamenes kostnader. Det blir færre stopp, kortere tid i havn og en tidsmessig kortere regatta, sier Knut Frostad som om få dager vil offentliggjøre scoringgates og inshore-regattaene i 2011/12-utgaven av Volvo Ocean Race.