Svensk regatta med suksess

Bohusracet med på shorthanded-rankingen

Bohusracet med på shorthanded-rankingen

For første gang er en svensk regatta med på den norske shorthandedrankingen.

Publisert Sist oppdatert

Nesten 100 båter er allerede påmeldt til den svenske shorthandedregattaen Bohusracet, som starter 2. juli fra Udevalla. Det gjør regattaen til den svenske vestkystens mest populære shorthandedregatta.

SKJÆRGÅRDSSEILAS PÅ 170 N MIL. I motsetning til Watski Skagerrak TwoStar er dette en skikkelig skjærgårdsseilas med en rekke rundinger. Det sørligste merket etter starten i Udevalla er Hätteberget fyr, mens Tresteinene syd for Søstrene i Norge er det nordligste rundingsmerket.

Deretter bærer det sørover via Strömstad til målgang ved Bohus Malmön, østsydøst for Smögen. I alt er distansen 170 n mil.

SVENSK LYS. Det seiles etter det svenske LYS-systemet og for å delta må man, etter det SEILmagasinet forstår, ha et svensk LYS-brev. LYS-klassene fordeler seg slik:

  • 1,00–1,10
  • 1,11–1,18
  • 1,19–1,28
  • 1,29 og høyere.

TRE NORSKE LAG FORELØPIG. Tre norske lag er allerede påmeldt i Bohusracet:

  • Anne og Arild Heldal, Røyken (Hansson 31)
  • Simen Løvgren og Pål Terje Christensen, Asker (Sun Fast 3200)
  • Thor Magnus Lie og Ola Aaby, Soon (First 50)

VEKTTALL 1,00 eller 1,25? På SEILmagasinet Shorthanded Ranking har Bohusracet vekttall 1,0, men runder antall startende båter 100, økes vekttallet til 1,25. Rankingterminlisten for 2010 begynner å ta form og teller foreløpig 14 regattaer med ulikt vekttall. Den endelige listen foreligger imidlertid først 1. mai.

Arrangøren frister med at de som melder seg på innen 31. mars er med i trekningen av tre «fine premier». Førstepremien er en Volvo Ocean Race-klokke. 2. og 3. premie er startkontingenten på kr 300 tilbake.

Mer opplysninger om regattaen finner du på Bohusracet.se.