Oslofjorden Rundt

Oslofjorden fylt av seil en natt og en dag

Oslofjorden fylt av seil en natt og en dag

Selv om seilerne har vært vårtrege til å melde seg på i år, ble Oslofjorden Rundt en regatta med mange seil på fjorden.

Over 60 båter talte deltagerlisten totalt da komitébåten begynte å heise startflagg for de aller ivrigste fredag kveld; shorthanded-seilerne som også ville oppleve litt av sommernatten. For det er blitt tradisjon dette med shorthandedseilas først, og så regatta med full mannskap lørdag.

Det er blitt Oslofjorden Rundts konsept.

Shorthandedseilerne har også et tilbud lørdag, og disse to seilasen teller sammenlagt på SEILmagasinet Shorthanded Ranking. Men mange velger å seile shorthanded fredag og med fullt mannskap lørdag.

TIL LANGT PÅ NATT. Fredag var det flotte forhold, men vinden døde utover natten slik at det ble en lang natt for dem som seilte med lavest LYS-tall.

– De siste båtene kom til mål ved 04-tiden. Noen brøt og en båt kom 1,5 minutt for sent til å rekke maksimaltiden, forteller Siri Gjerdrum i Asker Seilforening, som mener at de nok bør ha et kortere løp for disse båtene. I år seilte alle båtene den samme banen.

NATT-GRILL. De deltagende båtene ble tatt i mot av varme griller med gratis hamburgere og pølser på Blakstadtangen etter hvert som de kom i mål.

–  Grillsjef Trond Hamre ga seg først halv fire!  Det var mange seilere som benyttet tilbudet og satte pris på dette, forteller Gjerdrum.

KOSESTART. Lørdag var det svært varierende forhold som bød på det meste fra sol til regn, fra nesten vindstille til kraftig vind oppimot 20 knop.

– Det ble kosestart i kosevind, forteller Terje Gustavsen i foreningen, som tok en rekke bilder som er lagt ut på Asker Seilforenings hjemmeside.

En kraftig byge kom overraskende på mange og fikk fart i sakene, og noen fikk visstnok noe utstyrshavari som følge av denne bygen.

VANT MED OG UTEN MANNSKAP. De fullt bemannete båtene som seilte lørdag, var fordelt i tre klasser, og de tre skipperne som kunne hente førstepremiene sine, ble Ragnar Andreassen, Oppegård (Omega 30), Kjetil Fridheim, KNS (X-362 Sport) og Tore Kandahl, Asker (Landmark 43).

I fredagens shorthanded-regatta ble klassevinnerne Stein Thorstensen/Frederic Courivaud fra KNS (SunFast 32i), Torgeir Sten Askvig/Geir Daleng, Asker (J/109) og Tore Kandahl/Ola Fremstad, Asker (Landmark 43).

Tore Kandahl vant med andre ord både i shorthanded fredag og med fullt mannskap lørdag!

SHORTHANDED-VINNERE. 14 lag stilte i shorthandedseilasene begge dagene, og sammenlagtvinnerne i de to klassene ble: Simen Løvgren/Pål Terje Christensen, Asker (SunFast 3200) og Per Ottar Skaaret/Finn Robsahm, Asker (X-50).

Komplett resultatliste på Asker Seilforenings hjemmeside.