Tålmodighet vil bli kronet med hell i Færder’n

De rike vil bli rikere

De rike vil bli rikere

Færder’n anno 2010 tegner til å bli en regatta der de rike bare blir rikere og rikere.

Publisert Sist oppdatert

Så langt har Færderseilasen vært en tålmodighetsprøve. En stor tålmodighetsprøve. De som imidlertid har klart å kare til seg noen meters forsprang på konkurrentene, kan komme til å få tifold tilbake for dette.

RIKERE. I alle fall om værmeldingen slår til. For da vil noe av det samme som har skjedd med kong Haralds FRAM XVI og Ole Martin Vordals CAMILLA, skje med dem: De rike vil bli rikere. I den forstand at de som ligger fremst vil få de beste forholdene og bare seile og seile i fra konkurrentene.

I skrivende stund ligger FRAM XVI og CAMILLA og sloss ved Bolærne, mens nærmeste konkurrenter så vidt har passert Filtvet. Hele det store feltet kjemper i vindstilla i Drøbak.

ULIK VIND. Hva er det så med værmeldingen?

Desto lenger ut i fjorden båtene kommer, desto mer vil det blåse. Klokka 0200 i natt vil det blåse 5 m/sek på Færder. Klokka 0500 skal vinden øke til 13 m/sek fra vest.

Det spesielle – og fortsatt om varslene til yr.no holder – så vil ikke denne vinden bre seg innover i fjorden. Ved Filtvet skal det hele lørdag ikke blåse mer enn 3–4 m/sek!

VIKTIGE METRE. Med andre ord, de som kommer seg ut av fjorden vl få mer og mer vind på vei utover, og strikken til de andre vil bare bli lenger og lenger. De vil få rikelig betalt for metrene de skaffer seg i Drøbaksundet!

De rike vil bli rikere.

Allerede nå er symptomet klart. Båtene som har klart å komme seg forbi Filtvet har fangetr opp vind og suser ifra dem som ligger inne i sundet.

EN FRUSTRERENDE NATT. Det blir en natt med kjemping om metre, med seilskift og ustabil vind. Det blir nok en natt med mye frustrasjon for mange, og en natt med stor glede for noen.

Og de som bare seiler for å ha en tur; de kan se frem til at det skal slutte å regne utpå morgenkvisten i morgen.