Watski Skagerrak TwoStar 2010

En siste påfyll før start

En siste påfyll før start

Mange gjør som Jonas Heggli og David Øverby; de inntar et siste måltid før de stikker til havs i Watski Skagerrak TwoStar.

Nedtellingen til Watski Skagerrak TwoStar har begynt, og med snaue 2,5 time igjen til første start, merkes det her på Andersenslippen på Hankø. Det er hektisk aktivitet i sekretariatet. Trackingenheter skal hentes, en siste sjekk av sikkerhetsutstyr og de nødvendige regattapapirene skal taes om bord.

Også kroppen skal ha et siste påfyll, og i teltet der Fredrikstad Seilforenings Inger Åsle regjerer, går det unna med pølser, baguetter, hamburgere og vafler. Inntekten av salget går til foreningens juniorseilere.

Selvfølgelig snakkes det også vær, og alle er glade for at det ikke blir som på Færder’n: Regn. Sola skinner, og sønnavinden står fint inn fra Garnholmen i øyeblikket.

Men vinden skal dø utover kvelden, og natten vil bli en kamp om å finne de små pustene. Alt ligger tilrette for en utfordrende seilas – på mange måter: Det blir tricky å seile i lite vind, det blir tricky å takle alle vindskiftene og det blir utfordrende å møte den friske nordavinden som er varslet natt til fredag.

Noe for enhver smak med andre ord.

Alle er glade og fornøyde her på Andersenslippen før start, bortsett fra seilerne i LYS 1,14–1,20, som ikke vil få tracking på Internett. Disse båtene var satt opp med trackingeneheter som var sendt ekspress fra Spania, der de i helgen ble benyttet i regattaen «XII Regata Castrosua Solitario A Dos».

Murphy’s lov har åpenbart full gyldighet, for av alle ting er trackingenhetene sporløst forsvunnet i UPC-systemet etter at de forlot Spania. Det letes febrilsk etter dem, og om mulig vil enhetene bli bragt om bord i båtene i pitstop i Arendal.

Når det gjelder alle de andre klassene, går trackingen som normalt.

Du kan følge Watski Skagerrak TwoStar på flere måter:

Linker til trackingen finner du på forsiden til SEILmagasinet.no.

Live News holder deg løpende orientert om hva som skjer med kommentarer, analyser, intervjuer og observasjoner.

SEILtv kommer med innslag fra Hankø og Arendal.

På SEILblogg vil seilerne selv publisere sine innslag ute fra sjøen.