Stor-NM i Tønsberg

Jentene tok kongepokalen

Jentene tok kongepokalen

Helene Næss og Ane Gundersen vant årets kongepokal i seiling under stor-NM i Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

Som norgesmestre i 29er-klassen vant de også kongepokalen av året, for den var satt opp i nettopp denne klassen. De to jentene som seiler for KNS, men opprinnelig er fra Vestfjorden og Tønsberg, dro i land seieren etter en jevn duell med et annet KNS-lag; Anders Hylen Klippenberg og Tobias Jarl Tjøm. Tre poeng skilte de to lagene i sluttprotokollen.

FOTFESTE. 23 stk. 29ere stilte til start i mesterskapet, som dermed var mange nok til at både NM-medaljer og kongepokal kunne deles ut, og det er ingen tvil om at 29er-klassen nå har fått et godt fotfeste blant seilerungdom.

– Kriteriene for å få kongepokalen er at det skal fremvises seiling på høyt sportslig nivå – og det har det vært, sier regattasjef Anne Kaalstad, som også er visepresident i Norges Seilforbund.

Bronsemedaljene i 29er gikk til Eline Norum Snerlebakken og Linn Emilie Schäffer fra Moss.

TIL EM. Kongepokalvinnerne setter nå umiddelbart kurs for EM i 29er, som starter allerede 29. juni og foregår i Spania. De får følge av seks andre norske lag.

KUN FIRE. At brettsporten er i ferd med å gjenvinne gammel popularitet her i landet, ble ikke reflektert i RS:X under stor-NM i Tønsberg. Kun fire seilere deltok, og en av dem, Jannicke Stålstrøm, kom helt fra Australia for å delta. Den norske OL-seileren har bosatt seg der og jobber ved University of Sydney og er trener for brettlandslaget til Singapore.

Hjemme i Norge måtte hun imidlertid tåle stryk av Tønsbergs egen Sebastian Wang-Hansen, som vant klart. Han er for tiden landets beste brettseiler og har blikket rettet mot OL i 2012. Senere i år står verdenscupregattaen Sail for Gold på OL-banen i Weymouth for tur – og deretter VM i Danmark.

Stor-NM inneholder også NM i Optimist, Zoom8,  Europajolle, Laser Radial og RS Feva, og mesterskapet i disse klassene fortsetter i dag, mandag 28. juni.

Resultater.