Stor-NM i Tønsberg

Tvillingsøstre tok dobbelt i Optimist

Tvillingsøstre tok dobbelt i Optimist

Tvillingsøstrene Ragna og Maia Agerup fra KNS tok gull og sølv i Optimist-NM for jenter.

For første gang i norsk seilsportshistorie tok et tvillingpar gull og sølv i samme klasse i et norgesmesterskap, og denne bragden stod sisteårsseilerne i Optimist, Ragna og Maia Agerup, for. De fylte 15 år for noen dager siden, og bedre bursdagspresang kunne de neppe fått.

AUSTRALSK ERFARING. De to søstrene har et lengre bo-opphold i Australia bak seg, og det er åpenbart at det de lærte om seiling der da de vokste opp, har kommet godt med. Ragna var i en klasse for seg og var mesterskapets klart beste Optimist-jente, mens søsteren sørget for å holde Julie Sydow fra Svelvik bak seg, slik at det ble full pott til familien Agerup.

SEIER TIL HORTEN. 34 jenter stilte opp i jenteklassen, mens det i gutteklassen var 46. I denne klassen endte NM i en jevn duell mellom Marcus Salterød Jonas fra Horten og Ulrik L. Backe fra Vestfjorden, der førstnevnte trakk det lengste strået med to poengs margin. De to var i en liten klasse for seg. Tredjeplassen tok Henrik Andersen fra Nesodden.

VESTLANDET 1. Også de to Zoom8-klassene i stor-NM ble avgjort i går, og blant de 15 jentene som stilte til start, gikk gullet til Helene Mjelde Gjerde fra Hjellestad. Hun tok sølv i fjor, og sørget for at gullet nok en gang gikk til Vestlandet.

På sølvplass fulgte Victoria Heiås fra Bundefjorden, mens Stine Melkild fra Tønsberg sørget for jubel hos hjemmepatriotene på Fjærholmen og tok bronse.

VESTLANDET 2. Vestlandsseier ble det også i gutteklassen i Zoom8. Etter en har dyst mot forhåndsfavoritten Eirik Gramnæs fra Nesodden, knep Jens Henrik Johnsen fra Hjellestad seg et par poeng foran og tok gullet.

Bronsemedaljen gikk til Mads Mellbye, KNS.

LAG-NM. I dag seiler Zoom8-seilerne om lagseieren i Stor-NM, mens seilerne i Europajolle og Laser Radial skal kåre sine mestre.

Du finner fullstendige resultater på Tønsberg Seilforenings hjemmeside.

Du finner full oversikt over alle årets NM på SEILmagasinets egen NM-side. Her finner du alle datoer og etter hvert også alle resultatene.