Rekordforsøk

Laura Dekker på vei mot jordomseiling

Laura Dekker på vei mot jordomseiling

Laura Dekker (14) fikk rettens nei to ganger for å seile jorden rundt alene. Alle gode ting er tre, tydeligvis.

Nederlenderen Laura Dekker var 13 år da hun fikk rettens første nei i august i fjor.

Hun, og hennes familie, anket den avgjørelsen, men retten fant det fortsatt ikke forsvarlig å sende en 13-åring på solo-seilas non stop rundt kloden. Anken ble besvart i mai i år.

– Hun utsettes for en uakseptabel risiko, mente appelldomsstolen i sin redegjørelse da.

Domsstolen mente, i følge pressebyrået AFP, at familien ikke har klart å komme opp med nok dokumentasjon for at reisen kan gjennomføres med tilstrekkelig sikkerhet for den unge jenta.

KETCH. Men det har de tydligvis klart å komme opp med nå, for Laura Dekker er på vei for å nå målet; yngstemann rundt jorden solo, non stop.

En oppgradering har hun i alle fall gjort. Planen var opprinnelig å seile rundt med GUPPY, en 26 fot stor Hurley 800. GUPPY har nå vokst til en ketchrigget Jeanneau GinFizz på 38 fot.

UOFFISIELL. For å kunne slå rekorden må hun slå australske Jessica Watson som fullførte en jordomseiling på 23 000 n mil da hun var 16 år.

Hun returnerte til Sydney tre dager før sin 17-års dag, 15. mai i år.

Skjønt den offisielle rekorden er det fortsatt australieneren Jesse Martin som innehar. Fordi; World Speed Sailing Council ikke godkjente Watsons rekord, fordi distansen var for kort...

Jesse Martin var 18 år da han seilte LIONHEART i 1999. Det tok 327 dager å seile Melbourne–Melbourne.

Men offisiell eller ikke, for at Laura Dekker skal være den aller yngste som har krysset sitt eget kjølvann må hun ha fullført en jordomseiling tre dager før sin 17-årsdag den 20. september 2012.

UNDERVEIS. I går dro Laura Dekker og faren, Dick Dekker,  fra Nederland. Far og datter skal seile sammen til Portugal, hvor Laura skal starte sin aleneseiling rundt kloden.