Søk i arkivet

VM i X-41 i ArendalVil siste dag bringe to norske medaljer?

Estlenderen Mati Sepp er det ikke noe å gjøre med. Han er allerede verdensmester i X-41. Men de to andre medaljene kan bli norske.

Etter først å ha blitt tatt for tjuvstart i 7. seilas, protesterte Thomas Føyen på avgjørelsen til startbåten – og fikk medhold av juryen. Det ga ham og laget i LEXINGTON i stedet en 1. plass, og med 2. plass i den neste og 4. plass i gårsdagens siste seilas, er laget nå oppe på 2. plass sammenlagt.

Dag Usterud i TARPON beholdt 3. plassen sammenlagt med samme poengsum, men så vidt foran den estiske båten FORTE.

Det betyr at det er klart for en spennende medaljekamp i dagens seilaser mellom LEXINGTON, TARPON og FORTE, mens den finske båten NICOLE 4 med Kenneth Thelen som drivende kraft om bord er utfordrer, etter en sterk avslutning av gårsdagens seilaser med 1. og 2. plass. De ligger to poeng bak TARPON og FORTE.

LEXINGTON har et lite pusterom; fra dem og ned til Usterud er det 4 poeng, og slik sett kan det gå mot en ny sølvmedalje.

Med seier i siste seilas i går, var det klart at Mati Sepp og mannskapet hans om bord i TECHNONICOL allerede kunne feire gullet. Med 10 poengs ledelse kan i det 15 båter store X-41-feltet ta dem igjen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen