Gammel tradisjon

Kuttermesterkap i knallvær

Kuttermesterkap i knallvær

Den gamle klassiske klassen Kutter, er ikke av de klassene man hører mest om nå til dags. Men i helgen arrangerte de klassemesterskap.

På 1960-tallet fantes det ikke offisielle norgesmesterskap; den gangen var det klassemesterskap som gjaldt, og kuttermesterskapet var et av de store arrangementene. Nå fins det ikke lenger mange nok båter av denne typen i hevd i Norge til å kunne arrangere NM (minimum 20 startende båter), så kutterklassen må fortsatt nøye seg med å arrangere klassemesterskap.

Og det ble arrangert i helgen. Bjørn Vadholm rapporterer:

SUVERENE. Harald Lorentzen i Ø-27 vant årets kuttermesterskap. Sammen med seiltrimmer Elisabeth Tunsli var de i en klasse for seg med ikke mindre enn fire enkeltseire av syv mulige.

I et fantastisk septembervær ble årets kuttermesterskap avviklet utenfor Skjærhalden på Hvaler 5. og 6. september. Det ble seilt både lørdag og søndag. Vinden kom og gikk og strømforholdene var til tider utfordrende. Forholdene til tross, det ble gjennomført totalt 7 seilaser, 4 på lørdag og tre på søndag.

PÅ SKOLEBENKEN. Nytt av året var et «vorspiel» fredag kveld med gjennomgang av regattareglementet. Her fikk seilerne verdifull innsikt konkurransereglene. De erfarne kutterseilerne Svein Olav Pedersen og Karl Arne Arnesen tok ansvaret for oppfriskningen av resten av kutterfeltet.

Om det var kurset eller tilfeldighetene som gjorde det vites ikke: Men konkurransen lørdag og søndag ble avviklet uten noen større tildragelser. Selve konkurransen ble i realiteten lite spennende. Allerede i den første regattaen skilte Ø-27 seg klart ut fra resten av feltet. Dette ga de andre seilerne en pekepinn om hvordan denne helgen skulle bli.

Harald og Elisabeth, i Ø-27, var virkelig suverene i mesterskapet.

Tvekampen om de to resterende plassene på «pallen» ble jevn. Til slutt stakk Frank B. Pettersen i Ø-11 av med sølvet foran Karl A. Arnesen i Ø-21.

OSLO-BÅT. Kuttermiljøet på Hvaler lever i beste velgående, med ukentlige seilaser hele sommeren, og egen kutterbrygge i havnen. Til dette mesterskapet det var spesielt gledelig med en en «ny-importert» båt fra Oslo-området på startlinjen.

RESULTATER.

1. Ø-27 Harald Lorentzen    

2. Ø-11 Frank B. Pettersen

3. Ø-21 Karl A. Arnesen     

4. Ø-44 Øyvind Fjeldberg   

5. Ø-59 Arne K. Henriksen

6. Ø-28 Per K. Frølich       

7. Ø-24 Tom Løkkeberg    

8. Ø-72 Tor Martinsen

9. Ø-58 Halvor Homme